Serenának megvan a huszadik

6:3, 6:7, 6:2 arányban győzte le az amerikai teniszező cseh riválisát, Lucie Safarovát.

2015. 06. 06. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A finálé eredménye: Serena Williams – Lucie Safarova 6:3, 6:7, 6:2.

Williams eleve egyértelmű favoritként vághatott neki a finálénak, már csak azért is, mert az első GS-döntőjét vívó Safarovát korábbi nyolc találkozásuk alkalmával kivétel nélkül legyőzte. Kilencedik összecsapásuknak tulajdonképpen csak az volt a kérdése, hogy a betegséggel küszködő amerikai felül tud-e kerekedni rosszullétein, amelyek az előző meccsein rendre megzavarták. Safarova mellett szólt „saját érdem” is: az előcsatározásokban ő volt az, aki kiejtette a címvédő orosz Marija Sarapovát.

A döntő eleje nem tartogatott izgalmakat: a 33 éves Williams nagyon könnyedén nyerte az első szettet 6:3-ra, a másodikban viszont megtorpant, s 4:1-ről 4:4-re „visszaengedte” riválisát. A felek 6:6-ig együtt haladtak, következett a rövidítés, amelyet a sokat hibázó amerikaival szemben simán nyert 7-2-re a cseh teniszező.

A döntő szettben Safarova elhúzott 2:0-ra, ekkor azonban Williams új erőre kapott, fordított, és sorozatban hat gémet nyerve 6:2-re győzött, 1 óra 54 perc alatt szerezve meg a bajnoki címet. Sikeréért 1,8 millió euró (560 millió forint) jár neki, s ennek az összegnek a fele a vesztes Safarova „vigaszdíja”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.