Meghalt Puskás Ferencné

Nyolcvannégy éves korában hunyt el a legendás labdarúgó, Puskás Ferenc özvegye.

MNO
2015. 08. 12. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddről szerdára virradó éjjel életét vesztette Puskás Ferencné Hunyadvári Erzsébet – olvasható a Puskás.comon.

A 2006-ban meghalt világhírű labdarúgó felesége 84 éves volt.

Puskás Ferencné Hunyadvári Erzsébet 1932-ben Budapesten született, és a Kispesti AC kézilabdázója volt, amikor megismerkedett a focistával. Két évvel később, 1950-ben házasodtak össze, gyermekük, Anikó pedig 1952-ben született meg. Ő 2011-ben hunyt el a spanyolországi Valenciában.

Puskásné a lányával együtt 1956 decemberében jutott ki a szovjetek által megszállt Magyarországról, Olaszországban csatlakozva Puskáshoz, aki ekkor a Budapesti Honvéd csapatkapitánya volt. Nem sokkal később csatlakozott Puskás a Real Madridhoz, családja pedig Spanyolországba költözött. A labdarúgó ellen nyomozást indítottak, és két és fél évtizedig nem is tért vissza Magyarországra, de Puskás Ferencné és Puskás Anikó a hatvanas évektől már rendszeresen hazalátogatott, szigorúan ellenőrzött körülmények között.

A pár 1991-ben költözött vissza Magyarországra. Férje 2006-os halála után Puskás Ferencné segített a Puskás című életrajzi könyv megszületésében, a FIFA Puskás-díj megalapításában, a spanyolországi Puskás-hagyaték Magyarországra szállításában és a felcsúti Puskás Akadémia elindításában is. Idén megalapította a Puskás International Football Foundation nevű nemzetközi jótékonysági alapítványt.

Puskás Ferencnét a Puskás.com Kft. saját halottjának tekinti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.