Emléktáblát kapott a fiatalon elhunyt focista

Az emléktábla gondolata már az I. Rakaczki Bence Emléknapon megfogalmazódott.

MTI
2015. 09. 16. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emődi Zoltán, az amigeleken.hu szurkolói internetes oldal főszerkesztője az MTI-nek elmondta, hogy a bronzból készült emlékplaketten egy idézet mellett a sportoló születési dátuma és halálának időpontja szerepel. Emlékeztetett arra, hogy a Diósgyőri VTK egykori kapusát nagyon szerették a csapattársai és a szurkolók is. „Van az a mondás, hogy az hal meg, akit elfelejtenek, ( ) mi ezt nem akartuk, ezért is helyzetük el ezt a táblát” – tette hozzá. Utalt arra, hogy Rakaczki Bence nagyszerű kapus volt, aki példa lehet mindenki számára.

Emődi Zoltán felidézte azt is, hogy az emléktábla gondolata már az idén februárban – hagyományteremtő szándékkal – megrendezett I. Rakaczki Bence Emléknapon megfogalmazódott. A labdarúgótornán húsz, többségében szurkolói csapat vett részt. Az itt befizetett nevezési díjakból és egyéb hozzájárulásokból készült el az emléktábla a sportoló tiszteletére.

Az emléktáblát Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Feledi László, a Diósgyőr Szurkolók Érdekvédelmi Egyesületének elnöke leplezte le. A hálóőr hosszan tartó betegség után tavaly januárban hunyt el. 2012-ben, 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és akkor az utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésen védte a csapat kapuját.

A bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig leukémiát állapított meg nála.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.