Gálfi Dalma célja a top százba kerülés

A juniorkorosztályban elért sikerek után ezentúl a felnőttversenyekre koncentrál.

MTI
2015. 09. 16. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem érezte, hogy nyomás nehezedett volna rá az amerikai nyílt bajnokságon, megpróbálta élvezni a versenyt, mert ez volt az utolsó junior-US Openje – mondta Gálfi Dalma a budapesti Park Tenisz Klubban rendezett szerdai sajtótájékoztatón. Megemlítette, hogy az első mérkőzése volt a legnehezebb, amelyet saját magának nehezített meg, a legkönnyebben a második alakult, majd fokozatosan belejött a játékba.„A hazai versenyzővel vívott elődöntőben és döntőben is próbáltam kizárni, hogy amerikai ellen játszom. Azt nagyon élveztem, hogy amikor én értem el pontot, a kis magyar csapat, családtagjaim és rokonaim nagyon hangosak voltak, felülmúlták a hazai közönséget” – mondta Gálfi.Beszélt arról is, hogy ünneplésre a helyszínen nem nyílt lehetőség, egyrészt mert a magyar küldöttség hazautazott, másrészt ő maga fáradt volt, és miután megnézte Roger Federer és Novak Dokovic döntőjét, lefeküdt pihenni. Itthon viszont a keddi hazaérkezés után méltó ünneplés fogadta, az utcájukban például molinóval köszöntötték a sportbarátok. Gálfi Dalma elismerte, hogy a párosban ezúttal rosszul játszott, ez okozta a Stollár Fannyal alkotott kettősük korai kiesését.„Dalma fejlődése meccsről meccsre hihetetlen volt. Edzőtársammal, Barátosi Leventével próbáltuk azt sulykolni, hogy ha baj van, akkor se reklamáljon, ne foglalkozzon a külvilággal, hanem küzdjön” – mondta Temesvári Andrea, Gálfi edzője.A kötetlen beszélgetés során Gálfi Dalma büszkén mondta el, hogy Martina Navratilova volt az első, aki gratulált neki, és Boris Becker is megölelte a sportág egykori sztárjai közül.Szűcs Lajos, a teniszszövetség elnöke megemlítette, hogy a sportágfejlesztési program mellett nagy összefogás van Gálfi Dalma sikere mögött, amely egyesületi, szövetségi támogatással valósulhatott meg.„Dalma számára most következik a felnőtté válás útja, a juniorsikerek után a nulláról kell kezdenie a nagyok között, ehhez kell majd nagy segítség és odafigyelés” – mondta az elnök.Végezetül Gálfi Dalma arról beszélt, lehet, hogy egy-két juniorversenyen még elindul, ám mostantól a felnőttviadalok kerülnek fókuszba. Jelenleg 442. a ranglistán, legközelebbi célja, hogy a 300 közé kerüljön. Jövő szerdán Ausztráliába utazik, hogy megkezdje a pontgyűjtést. Távolabbi céljának a 100-ba kerülést jelölte meg, amit Temesvári Andrea azzal egészített ki: „azt szeretném, hogy Dalma nálam sikeresebb legyen”. Temesvári hetedik helyig jutott a világranglistán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.