Gálfi Dalma: csúcsra járatva

Utcabállal várták itthon a US Open-bajnokot.

B.M.L.
2015. 09. 17. 3:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Második kiemeltként vágott neki élete utolsó juniorként lejátszott Grand Slam-tornájának. Mekkora a nyomás ilyenkor egy játékoson, akitől már-már elvárják a jó teljesítményt? – Talán furcsa, amit mondok, de egyáltalán nem volt rajtam semmilyen nyomás, egyszerűen élvezni szerettem volna az utolsó korosztályos nagy versenyemet. Persze azért ott volt bennem, tán illene jó eredményt elérnem.– No, ebben nem volt hiba. Edzőivel, Temesvári Andreával és Barátosi Leventével készültek valami titkos fegyverrel is a felkészülés alatt? – Nagyon sok olyan edzésem volt, amikor hárman voltunk a pályán. Ilyenkor arra figyeltünk leginkább, hogy a labdamenetek között mikor gyorsítsak a játékomon, illetve mikor álljak át a keresztütésekre.– Elégedett volt a tornán a saját játékával? – Ahhoz képest, hogy az első fordulóban majdnem kiestem Ott egyszerűen kiküzdöttem a továbbjutást, ám ez megadta az alaphangot a folytatásra. A legjobban a negyeddöntőben játszottam, míg a legrosszabbul a páros második fordulójában, így egyértelműen miattam estünk ki Fannyval.– Ha már szóba hozta Stollár Fannyt. Wimbledonban párosban lettek bajnokok, míg itt kis híján egymással vívhatták az egyes fináléját. Beszéltek erről a verseny alatt? – Annyi időm sem volt, hogy megnézzen Fanny meccseit, ám az szóba került köztünk az elődöntők előtt, mi lenne ha – Milyen érzés, hogy hétfőtől világelső lett korosztályában? – Még mindig csak ízlelgetem Nagyon jó érzés, hogy vezetem a világranglistát, még akkor is, ha mindez nem a felnőttek között történt meg velem. Mindenesetre nagyon büszke vagyok arra, hogy ott lehetek abban a négyesben, akik Magyarországon képesek voltak egyéni GS-tornát nyerni.– Volt nagy ünneplés a finálé után? – Ott nem, mert a csapatom szétszéledt a döntőt követően. Itthon azonban egy utcabál várt, és a szomszédaink csináltattak egy molinót, amire ráírták: „US Open Princess”.– Hogyan tovább? A felnőtt mezőnyben hova érhet el, mondjuk az év végéig? – Jelenleg 442. vagyok a világranglistán, és a jövő héten már elindulok – szigorúan pontgyűjtés céljából – egy 15 ezer dolláros ausztráliai versenyen. Az év végére szeretnék a legjobb háromszázba bekerülni, majd idővel stabil top százas teniszezővé válni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.