Hamilton utolérheti Sennát

Mindenben a példakép a cél a Mercedes pilótája számára.

B.M.L.
2015. 09. 16. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes kétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton sosem csinált titkot abból, hogy szinte mindenben a Formula 1 korábbi legendája, Ayrton Senna a példaképe. A brit pilóta ezen a hétvégén az 1994-ben Imolában tragikus balesetben elhunyt brazil versenyző két rekordját is beérheti. Ha megszerzi a pole-pozíciót, akkor – akárcsak Senna – ő is megcsinálja azt a bravúrt, hogy nyolc egymást követő viadalon az első rajtkockából indulhat. És ha megnyeri a versenyt, akkor a britnek éppen ugyanúgy 41 futamgyőzelme lesz, mint példaképének. Illetve a rajtok számát tekintve is egyformán állnak majd, mert Hamiltonnak ez lehet a 161. F1-es futama.„Már kiskoromban is az ő csúcsait akartam utolérni, mindig rá akartam hasonlítani, úgy akartam vezetni, mint ő. Szinte bele sem merek gondolni, hogy most hasonló számú futamgyőzelemért harcolok, mint amennyit ő elért a pályafutása során. Nagyon büszke vagyok arra, hogy eredmények terén hasonló lehetek, mint a sportág valaha volt egyik legnagyobb alakja” – jelentette ki Hamilton.A Mercedes brit pilótája jelentős előnnyel vezet összetettben, így ha nem történik vele semmi különös, akkor a szezon végén ugyanúgy háromszoros világbajnoka lehet a Formula 1-nek, mint a példaképe. Viszont a dobogós helyezések terén már túl is szárnyalta Sennát, hiszen a brazil 80 alkalmával szemben ő már 81 alkalommal állhatott fel a dobogóra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.