Jonas a Tiszánál

Még négy évig Szegeden marad az olimpiai ezüstérmes kézilabdázó.

2015. 09. 16. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jonas Källman, a svéd válogatott balszélsője legalább 38 éves koráig Szegeden fog játszani, vagyis további négy évre meghosszabbította a szerződését. A ritka adottságú, kétméteres szélső fontos szerepet játszik Juan Carlos Pastor edző 5:1-es védekezésében. Az olimpiai ezüstérmes Källman – aki magyar csapattársaitól a Kálmán becenevet kapta – korábban a Ciudad Real és az Atlético Madrid játékosa volt, majd első egyesületébe, a svéd Skövdébe került vissza, innen szerződött Magyarországra 2014-ben.

– A családom és én is nagyon boldog vagyok a városban, a csapatnál – mondta a Mol-Pick Szeged honlapjának. – Már másfél éve élünk Magyarországon, minden tökéletes számunkra, éppen ezért hoztuk meg a döntést, hogy maradjunk. Szeged csodálatos, nagyon szép város. Igyekszem az elkövetkező négy évben is olyan jól játszani, amennyire csak tudok, és segíteni a Mol-Pick Szegedet, hogy előrelépjen, még magasabb szintre jusson. Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapics nagyon jó edzők, szeretek velük dolgozni, ez is döntő volt, hogy maradjak, mert remek szakmai háttérrel rendelkezik a klub.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.