Magyaré a pole pozíció a Hungaroringen

A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája nyerte a kamion Európa-bajnokság Hungaroringen zajló versenyhétvégéjének szombati időmérő edzését.

MTI
2015. 09. 05. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves szombathelyi versenyző nagy fölénnyel bizonyult a legjobbnak az esős időjárás ellenére több ezer fős hazai közönség előtt. A kvalifikáció első, 20 perces szakaszában Kiss 2:41.695 perces köridőt ért el, így négytized másodperccel gyorsabb volt, mint a második cseh Adam Lacko, a harmadikként záró spanyol Antonio Albaceténél pedig 1.6 másodperccel jobb időt ért el.

Az időmérés második, 10 perces részében - amelyben az előző etap 10 leggyorsabbja küzdött meg egymással a pole pozícióért - minden pilóta végig körözött a folyamatosan felszáradó pályán, Kisst azonban egyikük sem tudta megközelíteni. A magyar címvédő 2:40.680 perces idejével csaknem egy másodperccel bizonyult gyorsabbnak a második rajtkockát megszerző Lackónál, a harmadik Albacete pedig már másfél másodpercet kapott Kisstől.

A szombati első futamot 13.40 órakor rendezik, a második versenyre - amelyen a fordított rajtrács szabálya miatt Kiss a nyolcadik pozícióból startol - 16.00 órától kerül sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.