Pars Krisztián harmadik lett a világsorozatban

Pawel Fajdek és Anita Wlodarczyk nyerte meg az IAAF 2015-ös kalapácsvető-világsorozatát. Pars a harmadik helyen zárt.

Lipiczky Ágnes
2015. 09. 16. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén az olaszországi Rietiben véget ért a kalapácsvetők 2015-ös világsorozata, amelyben összesítésben a férfiaknál a lengyel Pawel Fajdek, a hölgyeknél honfitársa, Anita Wlodarczyk állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A két győztes egyaránt harmincezer dollárt tehetett zsebre a sikeréért. Wlodarczyk a két legjobb eredményét Pekingben érte el: a világbajnokságon 80,80 méterrel győzött, korábban pedig 77,73 métert dobott. Ezenkívül augusztus elején Szczecinben 76,70 métert teljesített, s ezzel összesítésben új rekorddal, 235,28 ponttal nyerte meg a sorozatot, amelyben a legjobb három eredményt pontozzák. Wlodarczyk nem mellesleg augusztusban 81,08 méteres világcsúcsot ért el, de a cetniewói viadal nem volt a sorozat állomása.

A férfiaknál Fajdek szintén csúcseredménnyel, 248,01 ponttal győzött, az ő esetében a szczecini 83,93, a székesfehérvári 83,12, valamint a rieti 80,96 méteres dobást vették alapul. A második helyen a tádzsik Dilsod Nazarov, a harmadik helyen az idén sérülésekkel küzdő, londoni olimpiai bajnok Pars Krisztián zárt, aki 234,75 pontot gyűjtött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.