Berki: Száz százalék, hogy nem lesz olimpia

A lólengésben olimpiai címvédő tornász nem utazik el a kvalifikációs versenyre, így nem juthat már ki Rióba.

MTI
2015. 10. 30. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az a viadal már az összetett versenyzőkről és a csapatokról szól, nem a szerspecialistákról” – indokolta távolmaradását a jövő áprilisi, riói tesztversenytől Berki Krisztián az M1 aktuális csatornának telefonon. A tornász 11. lett kedvenc számának selejtezőjében a Glasgow-ban zajló világbajnokságon, így nem jutott a nyolcas fináléba, ahol dobogós helyen kellett volna végeznie a riói kvótához.

A magyar szövetség egyelőre nem kívánt állást foglalni Berki Krisztián ügyében, és majd csak a vb után foglalkozik a kérdéssel, egyúttal jelezte, a klasszis versenyző jelenleg harmadik számú tartalék a lólengés szombati döntőjében. Ott a magyar színeket Hídvégi Vid képviseli majd.

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok Berki Krisztián pénteken kifejtette: noha háromból két olimpiáról lemaradt, mégis szerencsésnek érzi magát, mert amit tornászként elérhetett, az elérte, hiszen londoni aranyérmével megkoronázta a pályafutását.

Arról is beszélt, hogy hosszabb pihenőt tart, mert mentálisan, és fizikálisan is karrierje legnehezebb évén van túl, de folytatja pályafutását, és azt sem zárta ki, hogy a 2020-as tokiói játékokig versenyezni fog. Abbéli reményét is kifejezte, hogy addigra talán megváltozik a kvalifikációs rendszer, amely által már nem egyetlen 90 másodperces lehetősége lesz, hogy bebizonyítsa, ott a helye az olimpián.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.