Győztek a magyar női kézisek Finnországban

A meccs legeredményesebbje Szucsánszki Zita volt kilenc találattal.

MTI
2015. 10. 11. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó magyar kezdés (9. perc: 7-2) után a lelkes finnek nem szakadtak le, és jól használták ki a vendégek könnyelmű megoldásait, kényelemes védekezését, és most egy félidő alatt több gólt dobtak, mint a lengyeleknek egész mérkőzésen. Különösen Pamela Degerman volt elemében, hatszor talált be a szünetig. A félidőt Kovacsics Anikó kapufára ejtett büntetője zárta.

A második félidőt komolyabban vette Németh András szövetségi kapitány együttese, és az 49. percben 30-20 lett az állás. A meccs legeredményesebbje Szucsánszki Zita volt kilenc találattal.

Az erőviszonyok alapján ebből a kvartettből a decemberi, dániai olimpiai kvalifikációs vb-re készülő magyar, valamint a lengyel válogatott kimagaslik, és mivel az első két helyezett biztosan kijut a jövő évi Eb-re, így magabiztosan lehet várni a márciusi folytatást.

Női Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport, 2. forduló:
Finnország-Magyarország 25-38 (13-16)

Az állás: 1. Magyarország 4 pont (70-44), 2. Lengyelország 4 (52-33), 3. Szlovákia 0 (40-55), 4. Finnország 0 (37-67)

1. forduló:
Magyarország–Szlovákia 32-19
Lengyelország–Finnország 29-12

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.