Az olimpiáról is kitiltanák az oroszokat

Az olimpiáig hátralévő kilenc hónap nem elég ahhoz, hogy az orosz atlétika megtisztuljon.

MTI
2015. 11. 17. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iNADO képviselői hétfőn Colorado Springsben tanácskoztak, és ugyanitt tartja majd a héten éves közgyűlését a WADA is. David Kenworthy, az iNADO elnöke – egyben a Brit Antidopping Csoport vezetője – hangsúlyozta: szerinte az olimpiáig hátralévő kilenc hónap nem elég ahhoz, hogy az orosz atlétika megtisztuljon.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) múlt pénteken határozatlan időre felfüggesztette az orosz sportági szövetség (VFLA) tagságát. Az eltiltást a WADA javasolta az IAAF-nek, mivel vizsgálata során arra a megállapításra jutott, hogy Oroszországban széles körű, szisztematikus doppingolás zajlik.

Az IAAF döntése azt jelenti, hogy orosz atléták nem vehetnek részt nemzetközi versenyeken – így az olimpián sem – mindaddig, amíg az orosz sport-, illetve sportági vezetés meg nem teszi a szükséges lépéseket a helyzet megváltoztatására. Hazai versenyekre nem vonatkozik a tiltás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.