Nyomozás indult az IAAF korábbi elnöke ellen

Lamine Diack pénzt fogadhatott el azért, hogy az orosz atléták doppingügyeit ne hozzák nyilvánosságra.

MTI
2015. 11. 04. 20:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az információt szerdán megerősítette a francia ügyészségi hivatal. Az I-Télé francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a gyanú szerint a 82 éves szenegáli sportvezető és jogi tanácsadója, Habib Cissé pénzt – legalább 200 ezer eurót – fogadott el az oroszoktól azért, hogy az ország atlétáinak doppingügyeit ne hozzák nyilvánosságra.

Az IAAF azt közölte, hogy a rendőrség kedden átkutatta a szövetség monacói központját, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pedig etikai vizsgálatot indít Diack ellen, aki tiszteletbeli tagja a szervezetnek.

A korábbi távolugró Diack 1999-től idén augusztusig irányította az IAAF-et. Helyét Sebastian Coe vette át, akit a pekingi tisztújításon választottak meg elnöknek Szerhij Bubkával szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.