Atomjaira hullott a magyar válogatott

Női kéziseink, nincs rá jobb szó, teljesen összeomlottak Montenegró ellen. A macska-egér harc vége 17 gólos vereség lett.

Gabay Balázs
2015. 12. 08. 19:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamit nagyon benézett Németh András, de talán nem csak ő. A Montenegró elleni találkozó előtt a szövetségi kapitány, több játékos és szakember is arról beszélt, hogy keddi ellenfelünk nagyjából olyan szintet képvisel, mint Szerbia. Déli szomszédunkat simán vertük, ők pedig ikszeltek Montenegróval, így a pályán mutatott teljesítmény alapján valósnak tűnt az előzetes várakozás. Mint utóbb kiderült, komolyan alábecsültük a „fekete hegyieket”.

Az első 8-10 percben egészen tűrhetően kézilabdáztunk, volt dinamika a játékunkban, Kiss Éva pedig megint stabilitást adott a kapuban. Aztán homokszem került a gépezetbe, ami rövid idő alatt tekintélyes méretűre dagadt. A félidő utolsó 20 percében 4 gólra voltunk képesek, miközben tizenkettőt kaptunk, ezzel csaknem minden reményünk el is szállt. Nehezen lehetett magyarázni ezt a teljesítményt. Sem az előző két csoportmeccsen, sem a pályán kívül nem volt jele annak, hogy ilyen összeomlást produkáljon a magyar válogatott.

Azzal, hogy a nehézbombázóinkat rizikós lövésekre kényszerítette a montenegrói fal, Barjaktarovics pedig simán kapkodta le a labdákat a lövőfolyosóban, gyakorlatilag meghalt a támadójátékunk. Bódi, Kovacsicz és Mayer 1-1 találatra volt képes, így viszont legfeljebb Kiss Éva szerezhetett volna gólt. Ő hátul egyébként védte, amit lehetett.

Nem tudni, mit mondott a szünetben Németh András, de valószínűleg nem azt, hogy az első percben szedjünk be két gólt. Megvolt a közte tíz, Dragan Adzic innentől kezdve kedvére forgathatta csapatát, jöhettek azok, akik eddig keveset játszottak a vébén. Edzőpartnerré silányultunk, de egy idő után – fájó kimondani – még annak is gyengék voltunk. Mehmedovics, Jaukovics és Bulatovics lábbal simán vert minket, de szélről és lerohanásból is könnyedén kaptuk a gólokat. A Kiss Évát váltó Bíró úgy védett 30 százalék körül, hogy csaknem 40 lövés ment a kapujára a második félidőben.

Még az emberelőnyökből is ők jöttek ki jobban, és ami a kapufáról sokszor befelé pattan, most az is kifelé jött. A ritkán látható összeomlást Németh András időkérése sem állította meg, a szövetségi kapitány a második félidőben már inkább pihentette Zácsikot és Tomorit.

32-15-re kaptunk ki végül, ami első ránézésre történelmi vereségnek tűnik. A harmadik helyre zuhantunk ezzel a csoportban. Szerdán Dánia ellen javíthatunk, ha Németh András előhúz valami olyat a kalapból, amit már nagyon régen láttunk tőle.

A Sport TV riporterének a lefújás után a szövetségi kapitány és Szekeres Klára nyilatkozott.

Németh András: „Hosszú pályafutásom során átéltem már néhány ilyen vereséget. A második félidőben teljesen más játékot kértem a csapattól, de nem volt olyan játékos, aki megcsinálta volna a minimumot. Ötgólos hátrányban kialakult egy gyomorgörcs, innentől nem merték elvállalni a lövést a lányok. Ilyen rossz helyzetben nem volt a válogatott az elmúlt két évben, valamit ki kell találni a dánok elleni meccsre, ami elvileg egy felhozó meccs kellene hogy legyen. Bátrabban és okosabban kell játszani.

Szekeres Klára: Az első félidőben 10 percig jól működött a csapat, utána nem. Valaki mindig hibázott egyet, a második félidőben minden esélyt elszalasztottunk. Bízom benne, hogy ki tudjuk ezt heverni. Annyira talán vagyunk büszkék, hogy magunkban lerendezzük a mai meccset, és a dánok ellen javítsunk.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
A CSOPORT, 3. FORDULÓ
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 32–15 (17–9)
Herning. Vezette: Arntsen, Roen (norvégok)

MONTENEGRÓ: Barjaktarovics – Radicsevics 3, K. Bulatovics 6 (1), Lazovics 1, Rajcsics 6, Jovanovics 2, Mehmedovics 6. Csere: Hasanic (kapus), Klikovac, Jaukovics 4, Ramusovics 1, Pavicsevics 3, Grbics. Szövetségi kapitány: Dragan Adzsics
MAGYARORSZÁG: Kiss É. – Kovacsicz 1, Tomori 1, Szucsánszki 1, Szamoránsky P., Zácsik 3, Kovacsics. Csere: Bíró B. (kapus), Szekeres, Triscsuk, Görbicz 3 (2), Bódi 2, Mayer 3, Bulath, Erdősi, Planéta 1. Szövetségi kapitány: Németh András

Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/1 ill. 3/2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.