Nemcsik egy ezüstre mindig jó

Így lett döntős a már visszavonult, edzőként dolgozó olimpiai második.

Lipiczky Ágnes
2015. 12. 21. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Londoni olimpiai bajnokunk például azt láthatta, hogy a három évvel ezelőtt visszavonult, és az elmúlt három évben a sportággal csak szurkolóként foglalkozó athéni olimpiai ezüstérmes Nemcsik Zsolt elmenetelt egészen a fináléig. A haja ugyan már itt-ott őszülésnek indult, de a csuklója és a lábmunkája még a régi volt Nemcsiknek, aki a legnagyobb ütközetét – a Szatmári Andrással vívott finálé mellett – Decsi Tamás ellen, a négy közé jutásért zajló csatában élhette meg. A két kardozó mindig is nagy presztízscsatákat vívott egymással, most 15:14-re Nemcsik hozta az asszót, akin jól látszott, mennyire élvezi ismét a „játékot” a páston.

„Pedig döcögősen kezdtem a bajnoki szereplést, nem éreztem a távolságot, és a 32-es táblán is megszenvedtem egy tehetséges fiatallal. Nyolc–négy volt az állás, nem ide, és éreztem, hogy muszáj kilépnem a komfortzónámból, valami mást kell csinálnom, mert ez nem lesz elég a sikerhez. Aztán szépen belemelegedtem, élveztem a vívást, olykor vitáztam is a zsűrivel, mint régen. Úgy tűnik, a három év alatt sem tudtam lehiggadni”

– nevetett Nemcsik, aki a Szatmári ellen vívott döntőre már elfáradt, és 15:11-re kikapott fiatal riválisától. Nem titkolta, bár nagyon kedveli a távol maradó Szilágyi Áront és Iliász Nikolászt, ezen a napon nagyon nem hiányoztak neki a pástról.

Nemcsik, aki az elmúlt években Svájcban dolgozott személyi edzőként, az ezüstérem ellenére sem tervez igazi visszatérést. Ez az eredmény jó belépőt jelent edzői pályájához, hiszen hamarosan a törökbálinti szakosztálynál kezdi meg a munkát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.