Szinte kivégezték Roy Jonest

Vélhetően pontot tett az orosz–amerikai legenda pályafutására Enzo Maccarinelli a moszkvai gálán.

B. Molnár László
2015. 12. 13. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton csordulásig megtelt nézőtér fogadta Moszkvában a profi ökölvívás egyik élő legendáját, aki orosz állampolgárként első mérkőzését vívta. A 46 éves Roy Jones Jr. visszatért a cirkálósúlyba, és a súlycsoport korábbi WBO-világbajnokával, a 34 éves walesi Enzo Maccarinellivel csapott össze egy 12 menetesre tervezett találkozón. Jones egyedül a mérlegelést „nyerte meg”, ugyanis amíg ő 89,36 kg-ot nyomott, addig riválisa 87,09 kg-val hozta a kötelezőt.

A találkozó aztán a negyedik menetben ért véget, ám a Jones sikeréért szorító hazai nézők legnagyobb bánatára a walesi bunyós brutális KO-sikerével. Végig Maccarinelli irányított, és a negyedik menetben egy brutális jobbossal szinte kivégezte Jonest, aki arccal esett a ring padlózatára, és sokáig azt sem lehetett tudni, komoly sérülést szenvedett-e. Mindenesetre az orosz–amerikai bokszoló a sajtótájékoztatón sem tudott részt venni, miután egy mindenre kiterjedő orvosi vizsgálatra vitték el. Orosz promótere, Vlagyimir Hrjunov később annyit elárult, Jones nem szenvedett maradandó károsodást, és még nem született döntés arra nézve, ez a brutális KO lezárja-e a legenda pályafutását. A látottak alapján pedig alaposan meg kellene ezt fontolnia a bunyósnak és csapatának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.