Australian Open: már két nagy sztár búcsúzott

Nagy meglepetésre Venus Williams és Rafael Nadal is kiesett.

MTI
2016. 01. 19. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női egyes mezőnyének legidősebb, 35 éves játékosa 1 órát és 19 percet töltött a pályán a világranglistán 47., magyar származású brit Johanna Kontával szemben. „Amikor megláttam a sorsolást, azt mondtam magamnak, remélem, egy órát azért a pályán tudok majd tölteni” – nyilatkozott a mérkőzés után a Sydneyben született, Ausztráliában nevelkedett 24 esztendős Konta, hozzátéve: sikerét annak köszönheti, hogy ellenfelénél jobban tudott alkalmazkodni a hőséghez.

A WTA rangsorában tizedik helyezett, volt világelső Williams 1998-ban játszott először az ausztrál nyílt bajnokságon, de még egyszer sem sikerült megnyernie ezt a tornát, noha hosszú pályafutása során hét egyéni Grand Slam-trófeát gyűjtött be.

A spanyol világsztár, Rafael Nadal pedig honfitársától, Verdascótól szenvedett öt szettben vereséget.

Verdasco (spanyol)–Nadal (spanyol, 5.) 7:6, 4:6, 3:6, 7:6, 6:2

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.