Cseh László mélyen elbeszélgetne Hosszú Katinkával

A világbajnok azt mondta az MNO-nak, alaposan szeretné megismerni az úszónő véleményét.

2016. 01. 13. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy tekint vissza a diákolimpiai élményeire?
– Mindig komolyan vettem az úszást, akár kerületi vagy megyei versenyeket rendeztek, mindig ott voltam, elindultam. Folyamatosan kvalifikáltuk magunkat a végső megméretésre, az országos bajnokságra. Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt, s ha elmondhattam kiskoromban, hogy győztem a diákolimpián, akkor felnéztek rám az iskolában.

Ma még többen tisztelik. Kis túlzással a szerdai diákolimpiai díjátadón melegített be a csütörtöki Év Sportolója gálára? Hogy látja az esélyeit?
– Három ember maradt versenyben az Év Sportolója díjért, csütörtökön kiderül, ki kapta a legtöbb szavazatot a sportújságíróktól. Nekem jó évem volt, sok szép sikert értem el, majd meglátjuk, hogy mindez mire volt elég.

Megkerülhetetlen kérdés: Hosszú Katinkával tartja a kapcsolatot?
– Mostanában nem beszéltem vele. De ha majd találkozunk, nyilván leülünk.

Az eddigi hírek alapján teljesen másként látják a magyar úszósport helyzetét.
– Ezt tőle kellene megkérdezni. Legközelebb nem ártana vele egy mélyebb beszélgetés a témában. Jó lenne, ha alaposan megismernénk egymás véleményét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.