Dujsebajev: matematika kontra hit

A szövetségi kapitány megcélozta az Eb-aranyat, Nagy László csapatkapitány bocsánatot kért.

Arday Attila
2016. 01. 13. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a tegnapi sajtótájékoztatón rákérdeztek a kapitánynál, hogyan jött ki a hónapok óta ismert 14 százalék, kiderült, a mieinkkel együtt hét riválissal számol Rióért, köztük egyenlő felek küzdelme lesz a pénteken kezdődő lengyelországi Eb. Ha a kapitány bátor terve megvalósul, nyolc meccset játszik a válogatott a következő két és fél hétben. Mind nagy meccs lesz, ezért is mondja Talant Dujsebajev.

– Számunkra nyolc döntőt tartanak ezen a tornán, és mindig a következő megnyerésére készülünk. Biztos vagyok abban, hogy készek vagyunk a megméretésre. Olyan a válogatottunk, hogy minden lehetősége megvan rá, sikeres legyen. Elégedettek lehetünk a felkészüléssel, érezzük a szövetség és a klubok megbecsülését. Nyilvánvalóan magas szintre kell kerülnünk, de én szeretem az ilyen kihívásokat. Tudom, hogy Magyarország Európa-bajnokságon sosem játszott még éremért. Utóbbi megállapítás is megmutatja, mekkora hitre van szükségük a magyaroknak a diadalhoz. Mellette pedig arra, hogy egymásért is végletekig küzdeni tudjanak a csapattagok, ami a kommunikáció alapján meglesz. De nem lehet véletlen, hogy Nagy László csapatkapitány nyilvános bocsánatkéréssel kezdte mondandóját.

– A csapattársaimtól elnézést kérek a vehemens viselkedésemért – utalt arra, hogy a szombati, zentai szerb–magyar felkészülési meccsen olyan stílusban beszélt a többiekkel, ami javítás helyett ronthatta a teljesítményüket. – Jelenleg én vagyok a legidősebb a 34 évemmel, de 25-27-nek érzem magamat, ami a keret átlaga. Jó érzés, hogy a fiatalok kíváncsiak a rutinosabbak véleményére, és nem nekünk kell keresnünk őket. Extra motiváció nekem is ez a fiatal társaság, amelyből sokan még nem szerepeltek világversenyen.

Utóbbi megállapításból is látszik, különösen magasra tette a kapitány a mércét. De talán éppen ez ad majd sok hitet a játékosoknak.

A magyarok Eb-kerete.

Kapusok: Mikler Roland (MVM Veszprém), Bartucz László (Csurgó); jobbszélsők: Pásztor Ákos (Grundfos-Tatabánya), Hornyák Péter (Csurgó); jobbátlövők: Ancsin Gábor (Mol-Pick Szeged), Nagy László (MVM Veszprém); irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen), Faluvégi Rudolf (Csurgó); beállósok: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MVM Veszprém), Zubai Szabolcs (Mol-Pick Szeged); balátlövők: Nagy Kornél (Dunkerque), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Borsos Tamás (Cegléd), Imán Dzsamáli (Kristianstad); balszélsők: Gazdag Tibor (Csurgó), Iváncsik Gergő (MVM Veszprém).

600 millió a Veszprémnek és a Szegednek. A tegnapi sajtótájékoztatón Kocsis Máté, a szövetség elnöke elmondta: a 14 férfi és 12 női profi klub szabadon maradt reklám- és marketingjogait, valamint a szövetség reklámjogait értékesítette a Szerencsejáték Zrt.-nek. A megállapodás egy versenyszezonra és 3,259 milliárd forintról szól. Ezt az összeget a 26 klub között osztja szét a szövetség. Az elvekhez tartozik, hogy a kluboknak ne legyen adósságuk, foglalkozzanak kiemelten az utánpótlással, szükség esetén pedig fejlesszék az infrastruktúrát, és ne fizetésemelésre költsék a pénzt. Az első osztásnál az előző idénybeli bajnoki helyezéseket vették figyelembe, az MVM Veszprém és a Mol-Pick Szeged támogatása eléri a 600 millió forintot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.