Európa négy legjobb csapata közé jutottak a magyar lányok

Ezzel a legrosszabb esetben is biztosították helyüket az olimpiai kvalifikációs tornára.

MTI
2016. 01. 20. 16:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A márciusi, hollandiai ötkarikás selejtezőtornán, melyhez a legjobb hatban kellett végezni a kontinensviadalon, négy kvótát osztanak ki. Az Eb-n egyetlen indulási jog talál gazdára, azaz a biztos riói részvételhez meg kell nyerni az Eb-t. Bíró Attila együttese csütörtökön 17.15-től az olaszokkal találkozik a fináléba kerülésért.

A magyar válogatott magabiztosan készülhetett az összecsapásra, ugyanis legutóbb tavaly decemberben, a világligában 18-9-re, júliusban, a kazanyi világbajnokságon pedig 18-3-ra győzte le mostani riválisát. Nem igazán hozta lázba a nézőket ez a párosítás, kis túlzással kongott az ürességtől a Kombank Aréna.

Bíró Attila tanítványai kellőképpen komolyan vették a mérkőzést, így már az első negyedben fél tucat gólt szereztek, a nagyszünetre pedig hétgólos előnyt dolgoztak ki (11-4). A folytatásban kissé belealudt a találkozóba a magyar válogatott, igaz a franciák így is csak döntetlenre tudták hozni a harmadik negyedet. A zárófelvonásra elfáradtak a franciák, szinte már lövésig sem jutottak el, a magyarok ezzel szemben könnyedén szerezték a gólokat, így végül fölényes győzelmet arattak.

„Szolgálta a holnapi elődöntőre a felkészülésünket ez a mérkőzés, ugyanis ez a francia válogatott nem a portugál vagy a török együttes szintje, de hajtós, agresszív csapatról van szó” – nyilatkozta a mérkőzést követően Bíró Attila. Hozzátette: természetesen csütörtökön, az olaszok ellen már sokkal keményebb összecsapásra számít. „Jó védekezést várok, akkor biztos, hogy nyerünk.”

Antal Dóra elégedettebb lett volna, ha kevesebb gólt kapnak. „Van egy-két olyan hiba, amelyet ki lehetett volna küszöbölni, ezekre holnap jobban oda kell figyelni, mert élesebb mérkőzés lesz. A célnak ugyanakkor megfelelt ez az összecsapás, és már a következő mérkőzésre kell koncentrálni” – foglalta össze.

Eredmények:
nők, negyeddöntő:
Magyarország–Franciaország 18–6 (6–1, 5–3, 2–2, 5–0)
magyar góldobók: Takács, Keszthelyi, Antal 3-3, Czigány, Bujka 2-2, Csabai, Kisteleki H., Garda, Illés, Tóth I. 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.