Fury az év bokszolója

A WBO/WBA/IBO veretlen nehézsúlyú világbajnoka kapta a profi ökölvívás legnívósabb elismerését.

B.M.L.
2016. 01. 14. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A leghíresebb szaklap, a „The Ring” magazin minden évben kiosztja a profi ökölvívás világában tán a legértékesebbnek tartott elismerést, az év bokszolója díjat. Eddig olyan bunyósok részesülhettek ebben az elismerésben, mint a legendás Muhammad Ali – ötször kapta meg a büszke címet –, Joe Louis – négy elsőség –, de Manny Pacquiao háromszor, míg Floyd Mayweather kétszer lett a legjobb a szaklap szerint. De olyanok, mint Lennox Lewis vagy a két Klicsko sosem volt az év legjobbja

Sokan arra fogadtak volna, hogy 2015-ben szintén Mayweather lesz a legjobb, ugyanis simán legyőzte az évtized meccsén Pacquiaót, majd beállítva a legendás Rocky Marciano rekordját, 49 győztes meccsel a háta mögött visszavonult. Ám mégsem a pénzimádó amerikai, hanem a brit Tyson Fury-t választotta a Ring Magazin a 2015-ös év bokszolójává. Az ok prózai: a nagyszájú bunyós legyőzte a verhetetlennek hitt Vlagyimir Klicskót, a díj történetében a második brit győztes lett Ricky Hatton után.

– Amennyire tudom, ez a kitüntetés a legnagyobb, amit a profi ökölvívásban meg lehet kapni. Nem mondanék mást, csak azt, hogy egyszerűen boldog vagyok, hogy egy igen rangos VIP-klub tagjává válhattam – nyilatkozta Fury a magazinnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.