időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Hosszú kihagyja a FINA-gálát

MNO
2016.01.21. 08:23

Erről a sportoló és férje levélben tájékoztatta a Magyar Úszó Szövetséget.

A Nemzetközi Úszószövetség január utolsó napjára a magyar fővárosba hívta meg 2015 legjobbjait évi rangos díjátadójára. Hosszú és Tusup a szövetséggel azt közölte, képviseletükben valaki részt vesz a ceremónián – teszik hozzá.

A többszörös világ- és Európa-bajnok versenyző a gála idején valószínűleg a luxemburgi Euro Meet úszófesztiválon áll rajhoz, amelynek a honlapján megjelent múlt heti közlemény szerint ott lesz a január 29–31-én sorra kerülő verseny mezőnyében – írja az MTI.

Hosszú a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) január 14-ei ünnepségén, az Év Sportolója gálán sem jelent meg, helyette édesanyja vette át az év legjobb női sportolójának járó elismerést.

Szerdán kiderült, létezik olyan magyar sportvezető, akivel Hosszú Katinka szóba áll – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azon kevés sportvezetők egyike – egyelőre alighanem az egyetlen –, aki telefonon beszélt Hosszú Katinkával. Az úszó szerdán a kora esti órákban kereste Borkai Zsoltot, a kapcsolatfelvétel egyelőre csak arra terjedt ki, hogy a felek jövő héten, amint Hosszú befejezi külföldi versenyzését, egyeztetnek arról, hogy mikor folytatnak négyszemközti megbeszéléséket – Hosszút ismerve nem volna meglepő a hatszemközti sem, azaz edzője-férje, Shane Tusup jelenléte.

Hosszú Katinka először a december 22-én tartott „évértékelő beszédében” tájékoztatta a nyilvánosságot a sportág problémáiról. A Komjádi uszodában saját öltözőszekrényt, a felkészüléséhez mozgáselemző szoftvert igényelt, és a sportágfejlesztés mellett érvelt. A Magyar Úszó Szövetség azóta részben orvosolta Hosszú problémáit, 12 millió forintos támogatói szerződést kívánt kötni a sportolóval, de egy feltételhez közötte: Hosszú havonta egyszer anyagi ellenszolgáltatás nélkül népszerűsítse a 2017-es budapesti úszó-világbajnokságot. A versenyző a január 6-án tartott sajtótájékoztatón látványosan széttépte a neki kínált szerződést. Az úszószövetség kérésére sem volt hajlandó felvenni a kapcsolatot a sportág vezetőivel, ezért nagy előrelépés a mostani egyeztetés.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.