Hosszú kihagyja a FINA-gálát

Erről a sportoló és férje levélben tájékoztatta a Magyar Úszó Szövetséget.

MNO
2016. 01. 21. 8:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Úszószövetség január utolsó napjára a magyar fővárosba hívta meg 2015 legjobbjait évi rangos díjátadójára. Hosszú és Tusup a szövetséggel azt közölte, képviseletükben valaki részt vesz a ceremónián – teszik hozzá.

A többszörös világ- és Európa-bajnok versenyző a gála idején valószínűleg a luxemburgi Euro Meet úszófesztiválon áll rajhoz, amelynek a honlapján megjelent múlt heti közlemény szerint ott lesz a január 29–31-én sorra kerülő verseny mezőnyében – írja az MTI.

Hosszú a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) január 14-ei ünnepségén, az Év Sportolója gálán sem jelent meg, helyette édesanyja vette át az év legjobb női sportolójának járó elismerést.

Szerdán kiderült, létezik olyan magyar sportvezető, akivel Hosszú Katinka szóba áll – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azon kevés sportvezetők egyike – egyelőre alighanem az egyetlen –, aki telefonon beszélt Hosszú Katinkával. Az úszó szerdán a kora esti órákban kereste Borkai Zsoltot, a kapcsolatfelvétel egyelőre csak arra terjedt ki, hogy a felek jövő héten, amint Hosszú befejezi külföldi versenyzését, egyeztetnek arról, hogy mikor folytatnak négyszemközti megbeszéléséket – Hosszút ismerve nem volna meglepő a hatszemközti sem, azaz edzője-férje, Shane Tusup jelenléte.

Hosszú Katinka először a december 22-én tartott „évértékelő beszédében” tájékoztatta a nyilvánosságot a sportág problémáiról. A Komjádi uszodában saját öltözőszekrényt, a felkészüléséhez mozgáselemző szoftvert igényelt, és a sportágfejlesztés mellett érvelt. A Magyar Úszó Szövetség azóta részben orvosolta Hosszú problémáit, 12 millió forintos támogatói szerződést kívánt kötni a sportolóval, de egy feltételhez közötte: Hosszú havonta egyszer anyagi ellenszolgáltatás nélkül népszerűsítse a 2017-es budapesti úszó-világbajnokságot. A versenyző a január 6-án tartott sajtótájékoztatón látványosan széttépte a neki kínált szerződést. Az úszószövetség kérésére sem volt hajlandó felvenni a kapcsolatot a sportág vezetőivel, ezért nagy előrelépés a mostani egyeztetés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.