Ilyen győzelemre még egy magyar sem volt képes

Gyarmati Panka világkupafutamot nyert a hódeszkások slopestyle szakágának kaliforniai versenyén.

Tuser Krisztián
2016. 01. 22. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2014-es szocsi olimpiáról négy világkupaponttal lemaradó, első számú tartaléknak jelölt Gyarmati Panka a Mammoth Mountainon megtartott viadalon 82.75 pontot ért el, ennek köszönhetően 1000 világkupaponttal lett gazdagabb. A 21 fős mezőnyben a magyar mögött öt amerikai végzett (a második 78.5 pontot szerzett) az ugratókkal és egyéb akadályokkal nehezített lejtőn – olvasható a sportportálon.

A 2011-ben junior világbajnokságot nyerő Gyarmati Panka kétszer is közel járt a világkupa-dobogóhoz, mindkét alkalommal negyedik helyen végzett.

Tíz hónapja, a tavalyi szezon végén karját törte, ez volt az első versenye felépülése után.

Panka 16 órás autózás után érkezett meg Mammoth Mountainba, amely már 20. éve ad otthont a US Snowboarding Grand Prix-nek. A keddi edzést követően, a szervezők azonban a kedvezőtlen időjárási előrejelzés miatt, a péntekre várható 160 km/órás szél miatt szombatról előre hozták a slopestyle-döntőket is. A női versenyzők számára selejtezőt sem rendeztek, az első csúszás rögtön élesben ment.

Gyarmati Panka másodikként csúszott, és már az első körben olyan menetet produkált, amilyet senki sem tudott felülmúlni – írta a Magyar Snowboard Szövetség a legnagyobb közösségi oldalon.

Az egri születésű magyar hódeszkás hivatalos Facebook-oldalán így kommentálta a történelmi tettet:

„Nem tudom elhinni, hogy világkupa-győztes lettem. Az elmúlt két évben sok nehézség ért, de felálltam és erősebbnek érzem magam, mint valaha. Nagyon hálás vagyok a pozitív energiákért, amit küldtetek. Mindenkinek köszönöm, hogy segített és történelmet írhattam azzal, hogy első magyarként lehetek világkupa-győztes egy havas sportágban. Leginkább a családomnak köszönöm, el sem tudom mondani, mennyire szeretlek titeket!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.