Ilyen lesz a világ legdrágább stadionja

A 80 ezer férőhelyes komplexum 2,6 milliárd dollárba kerül majd.

MNO
2016. 01. 19. 19:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházás Inglewood-ban, egy 300 hektáros területen valósul meg, néhány mérföldre Los Angeles belvárosától – írja a CNN. Az aréna ad majd otthont a Ramsnek, az együttes korábbi székhelyére történő visszatérését kedden hagyták jóvá. A csapat 1964 és 1995 között működött a városban, azóta St. Louisban volt a székhelye.

A projekt várhatóan 2,6 milliárd dollárba kerül majd, vagyis több mint egymilliárddal drágább lesz, mint a liga jelenleg legköltségesebbnek számító helyszíne, a New Jersey-i MetLife Stadion felépítése.

A fejlesztők szerint a komplexum lesz a „sarokköve” a helyi sporteseményeknek, valamint a zenei és egyéb szórakoztató eseményeknek.

James Butts, Inglewood polgármestere már azt is bejelentette: szeretnék, ha majd az arénában rendeznék meg a Super Bowlt.

A gigantikus építmény egy 3,1 millió négyzetméteres, multifunkcionális komplexum lesz, és a stadiont egy 19 hektáros, átlátszó kupola is fedi majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.