Michelisz Norbert immár a Honda gyári pilótája

A magyar versenyző éppen tíz éve talált egymásra a Zengő Motorsporttal, számos sikert értek el közösen.

MNO
2016. 01. 13. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanra biztossá vált az, amit már hetek óta minden autósport-kedvelő szurkoló sejtett: a Honda bejelentette, hogy idén három gyári autót indít a túraautó-világbajnokságon, és a 39 éves Tiago Monteiro, a 36 éves Robert Huff mellett a 31 éves Michelisz Norbert kap szerződést 2016-os szezonra. A japán autógyár közleményében arra is kitér, hogy a WTCC kétszeres privát világbajnokának kocsiját a korábbiakhoz hasonlóan az olasz JAS Motorsport készíti majd fel.

„Az elmúlt három évben Hondával versenyeztem, kiváló kapcsolatom alakult ki a gyárral, ennek is köszönhetők a futamgyőzelmek, valamint a tavalyi privát vb-cím. Hálás vagyok a lehetőségért, és azt remélem, idén be tudom bizonyítani a Hondának, hogy érdemes volt hinnie bennem” – idézte Micheliszt a Honda közleménye.

A magyar versenyző éppen tíz éve talált egymásra a Zengő Motorsporttal, és közösen számos sikert értek el: futamgyőzelmek – kétszer a Hungaroringen –, privát vb-címek. A csapat megható közleményben búcsúzik versenyzőjétől.

„Igaz a hír, és nem is mondhatom, hogy meglepődtünk. Tíz éve ezért kezdtünk el közösen dolgozni. Michelisz Norbi a Honda gyári alakulatában folytatja. Tavaly volt tíz éve, hogy megismertük Norbit, most meg ahelyett, hogy remegő kézzel írnám a búcsúzó sorokat, és telebőgnék egy raklap papír zsebkendőt, rezzenéstelenül írom: pontosan az történt, amit szerettünk volna mindig is. Tudtuk, hogy a világbajnokság megnyeréséhez sokkal-sokkal több pénz és annál is több kell a technikai oldalon, és ezt, ebben a konstrukcióban nem fogjuk tudni nyújtani soha. Megkeményített már minket annyira a bokszutca, hogy erről ilyen nyugodtan tudjunk beszélni. Büszkén írom le, hogy csapatunk kinevelt egy profi autóversenyzőt, konkrétan a semmiből. És azt is büszkén írom le, hogy ez alatt a Norbival eltöltött évtized alatt csapatunk minden tagja felnőtt, és a világ élvonalába tartozó munkát végzett. Egyre többet és többet. Michelisz az üres Hungaroringen kezdte, egy romos Astrával pár körön át, és hat évre rá rendszeresen megtelik miatta, miattunk a rajt-cél egyenes, világbajnoki futamon. Ma Michelisz Norbinak szurkolni program. Konkrét foglalás a családi naptárakban legtöbbünknél. Köszönjük Norbi páratlan hozzáállását, szakértelmét, profizmusát, és lelkét. Mi is sokat tanultunk tőle. Együtt voltunk erősek. És leginkább veletek a hátunk mögött voltunk még erősebbek. Ezért nem győzünk köszönetet mondani Nektek. Norbi története legyen mindenkinek reménysugár. Egy csendes fiú a szomszédból, aki a szemünk előtt nőtt fel, és vált valóban híres autóversenyzővé. Ahova most lépett, oda mindannyian nem mehetünk vele, de Ti igen. Nélkületek nem tudja megnyerni! Amúgy Norbi nem repül messze. Egy színdarabban játszunk majd jövőre is, és az öltözője is ott lesz mellettünk, a szomszéd garázsban. Nekünk pedig nincs más hátra, mint hátra. Vagyis elölről kell kezdeni. Norbi vállalta, hogy szakmailag a csapattal marad, vagyis konzultációkkal fogja segíteni versenyzőnket, aki majd öt-hat év múlva egy újabb generációt csábíthat a Ringre. Fura az élet. Norbi abban nem bízhatott az elején, hogy eljutunk ide. Egy mostani újonc meg attól félhet, soha nem juthat el oda, hogy gyorsabb legyen nála. Mind a kettő igen hosszú út, és az egyik a szemünk előtt már meg is valósult” – olvasható a Zengőmotorsport.hun Zengő Zoltán búcsúja legkedvesebb versenyzőjétől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.