Nem kegyelmeztek női pólósaink

A magyar női válogatott szombati mérkőzésén 25–0-ra legyőzte a portugál csapatot.

MTI
2016. 01. 16. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredmény:
nők, 4. forduló, A csoport:
Magyarország-Portugália 25-0 (9-0, 6-0, 4-0, 6-0)
a magyar góldobók: Bujka, Kisteleki 4-4, Keszthelyi, Szücs, Czigány 3-3, Tóth, Illés, Antal 2-2, Takács, Garda 1-1

A nyolcról tizenkét csapatosra duzzasztott mezőny leggyengébbjei közé tartozó portugálokkal vívott csoportmeccs egyetlen kérdése az volt, hány góllal nyer Bíró Attila szövetségi kapitány csapata, amely a hollandoktól elszenvedett nyitónapi vereség után nyert a görög és a török válogatott ellen is.

A szombati mérkőzésen a 2014-ben Eb-bronzérmes, a tavalyi vb-n pedig kilencedik magyar együttes már húsz másodperc elteltével vezetett Takács Orsolya révén. Szücs Gabriella duplájával lett 3-0, és mivel a portugálok már ekkor sem tudtak érdemi ellenállást tanúsítani, az első szünetig kilencgólos előnyre tett szert a Bíró-csapat.

A második negyedben csaknem két percet kellett várni a 10. magyar találatra, amelyet Tóth Ildikó jegyzett, látványos ejtéssel juttatva a labdát a rivális kapujába. Az edzőmeccs kategóriába is nehezen sorolható találkozón a nagyszünetre 15-0-nál vonulhattak el a felek.

A befejező nyolc perc az összesen négyszer eredményes Bujka Barbara góljával indult, miközben a portugálok változatlanul képtelenek voltak bevenni a magyar kaput, és Antal Dóra alakította ki a 25-0-s végeredményt.

A magyar női csapat legközelebb hétfőn, 17.15-től játszik, az oroszokkal. A csoportból az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.

A női tornáról csak a győztes jut ki az olimpiára, emellett a márciusi, hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie az Eb-n. Hollandiában további négy válogatott szerezhet riói indulási jogot.

„Nem egy, hanem két-három súlycsoport volt a különbség a magyar és a portugál válogatott között. A célt teljesítettük, letudtuk” – idézi a magyar szövetség (MVLSZ) honlapja Bíró Attila szövetségi kapitányt.

„Az oroszok ellen majd minden más lesz, arra készülünk gőzerővel” – nyilatkozta a szakvezető, aki elárulta, hogy folyamatosan videóznak, taktikai megbeszélést tartanak, és közösen megnézik a szombati holland-orosz mérkőzést.

„Azután a lányok szabadprogramot kapnak, bemennek az óvárosba egy közös vacsorára. Nagyon készülünk az oroszokra, szerintem a csapat képes arra, hogy legyőzze őket. Ezen leszünk.”

később:
Görögország-Törökország 12.30
Oroszország-Hollandia 15.45

férfiak, nyolcaddöntő:
Spanyolország-Málta 14-3 (3-1, 3-0, 7-1, 1-1)

később:
Montenegró-Franciaország 17.15
Szerbia-Szlovákia 18.45
Horvátország-Hollandia 20.15

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.