Szalontay Sándor indulhat Londonban

Noha keirinben nem teljesített jól, a sprintben 17. lett, így kijutott a világbajnokságra.

MTI
2016. 01. 20. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetség (MKSZ) szerdai közleménye szerint az indulási jog megszerzéséhez a nemzetközi szövetség (UCI) világkupa-sorozatának futamain kellett jól szerepelni, az összesített pontverseny helyezéseit vették figyelembe.

Szalontay tavaly sprintben és keirinben szerzett indulási jogot a vk-sorozatra, de utóbbi versenyszámban csak 40. lett összetettben, a vb-kvalifikációhoz viszont a legjobb 21-ben kellett volna végeznie. Sprintben azonban sokkal jobban teljesített a Bátorfi-Agria KTK kerékpárosa, aki a vk-sorozat utolsó, hongkongi állomásán 17. lett, ezzel az összetett pontverseny 30. helyén zárt, s ez éppen elég volt ahhoz, hogy kijusson a vb-re.

Szalontay így a világ legjobb 30 sprintere között versenyez majd március 2. és 6. között a londoni vb-n. Olimpiai indulási jogot a 2014 nyara és 2016 nyara között elért eredményekkel lehet szerezni, sprintben egyéniben öten szerezhetnek kvótát Európából.

Legutóbb – 2004-ben – Szabolcsi Szilvia képviselte a magyar színeket pályakerékpáros-vb-n.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.