A döntetlen is elég volt a Veszprémnek a címvédéshez

A Szeged hiába hajrázott jól, ez kevés volt a sikerhez.

MN
2016. 05. 21. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A záróforduló előtt a veszprémiek két ponttal vezettek az ősi rivális előtt, mivel a két csapat múlt szombati veszprémi mérkőzésén a hazaiak 30-29-re győztek. A Szeged akkor lett volna bajnok, ha most legalább két góllal nyer.

A Tisza-partiak a meccsen egyszer sem vezettek, és hiába hajráztak jól, ez kevés volt a sikerhez. A Veszprém huszonnegyedszer lett bajnok.

Skaliczki László volt szövetségi kapitány, a Szeged 1996-os, első bajnokcsapatának edzője értékelte a Magyar Nemzetnek az aranyéremről döntő mérkőzést:

A Veszprém jobban elviselte a fontos pillanatokat, a Szeged nem éreztette vele a meccsen, hogy „elveszem tőled a bajnoki címet”. Az első félidőben, tizenegy-tizenegynél utolérte a Veszprémet, de onnan a bajnokcsapat tudott elllépni, a Szeged játéka hektikus maradt, az emberelőnyeivel nem tudott mit kezdeni. Igazán csak akkor kezdett jól játszani a Szeged, amikor már nem volt rajta teher, és nem volt mit veszítenie az utolsó percekben, így a végén fel tudott jönni döntetlenre. Sokáig Alilovic kapus felülmúlta Sierrát, ez is nagyon sokat számított abban, hogy három-négy gólos előnyt szerzett a Veszprém, a kapusok közötti különbség csak Wyszomirski beállításakor egyenlítődött ki. A mérkőzés előtt úgy gondoltam, a Szeged számára a deficitet az jelenti majd, hogy Källmann nem tudja megismételni az egy héttel korábbi teljesítményét, amikor hatból hat gólt lőtt a balszélről a Veszprémnek. Ez is számított most, ráadásul a túloldalon Ugalde balszélről rendre túljárt a balszélről Sierra eszén, amikor kiléptette a hosszú sarok felé, és a lába alatt betalált.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az edzők és a csapatkapitányok így értékelték a mérkőzést:

Xavier Sabaté veszprémi edző:

Gratulálok a szegedi csapatnak és szurkolóknak, sportszerű és óriási mérkőzés volt, Mirko Alilovic fantasztikusan védett, az első félidőben ezért indítani tudtunk. A második félidőben is jól játszottunk, megmaradt sokáig a három-négy gólos különbség. Ez volt évek óta a legnehezebb szezon a Szeged ellen, hiszen az ellenfél egyre jobb, és egyre több pénz tud költeni a csapatára. Fáradt a csapatunk, de óriási, büszke vagyok a játékosainkra.

Carlos Pastor szegedi tréner:

A Veszprém után kellett menni egész meccsen, rengeteg hibát követett ela csapatunk és nagyon ideges volt a meccs elején. Vissza tudtunk jönni döntetlenre, de a félidőben megint négy gól lett a hátrány, ami nagyon sok. Egy nagy illúzió volt ez a meccs mindenkinek itt Szegeden. A végén megpróbáltuk megfordítani, de az ellenfélnek sokkal több a tapasztalata az ilyen nagy meccsekről. Sokszor csak egy-két gól hiányzott nekünk ebben a szezonban a sikerhez, ez úgy néz ki, hogy nem sok, pedig nehéz átlendülni ezen a határon. Folytatjuk a munkát, és megpróbálunk ilyen lehetőségig eljutni a jövőben is.

Nagy László veszprémi csapatkapitány:

Az első meccsen, egy hete szűkösre sikerült az előnyünk, csak egy gólosra.  A Szeged egyre közelebb és közelebb kerül a csapatunkhoz. Érezhető volt szegedi részről a nagy bizakodás a héten. Itt nagyon jó védekezésre és kapusteljesítményre volt szükségünk, ez hálistennek sikerült. Azokban az öt-hat percekben, amikor pihennem kellett, Zeitz fontos labdákat szerzett visszarendeződésből.  A kapuscsere hatékonynak bizonyult a túloldalon, és a végén mindegy mindegy alapon megpróbálta a lehetetlent a Szeged, így majdnem óriási sikert ért el. A végjáték kicsit szerencsésen alakult nekünk. Mivel a Szeged évről évre keményebb dió, eddig sem vettük félvállról, ezután még kevésbé fogjuk.

Zubai Szabolcs szegedi csapatkapitány:

Nagyon nehéz mit mondani ilyenkor. Nem fér bele tíz-tizenöt perces rövidzárlat a Veszprém ellen. Az első félidőben hátrányba kerültünk többször, de a csapatunk megmutatta a tartását. Örülök, hogy ilyen társakkal dolgozhattam éveken át, ezután is úgy dolgozunk, hogy utolérjük a Veszprémet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.