A veszprémiek tudják, hogy miért mentek Kölnbe

A legfontosabb a csapat – mondta Xavi Sabaté, a kölni négyes döntőre készülő MVM Veszprém vezetőedzője.

MTI
2016. 05. 27. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai szövetség pénteki sajtóeseményén Sabaté elmondta: minden játékosa egészséges, a sérültek is meggyógyultak, és nagyon várják a Final Fourt.

„A Kiellel nagyon jó mérkőzéseket játszunk, igazi ünnep minden összecsapás, akárcsak ez a hétvége. Tudjuk, miért jöttünk, ennek megfelelő volt a felkészülés is. Bízom a csapatban” – nyilatkozta Sabaté, aki az előző idényben még másodedzője volt a veszprémieknek, s a szezon közben, szeptember 21-én nevezték ki vezetőedzőnek, március 11-én pedig ideiglenesen a magyar férfiválogatottat is rábízták.

Lékai Máté szerint fárasztó a Négyes Döntő előtti néhány nap, a várakozás. „Kezdődhetne már végre! Úgy érzem, sikerült remekül felkészülnünk. A Kiel és a másik két ellenfél is borzasztóan erős, de senki sem legyőzhetetlen” – hangsúlyozta az irányító.

Gulyás Péter kiemelte: remek a hangulat a csapaton belül. „Megfelelő állapotban vagyunk lelkileg, érzelmileg, se nem túl fent, se nem túl lent. Pont jó, várjuk, hogy végre játszhassunk.”

Kálomista Gábor, a veszprémi klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója elmondta: három-négyezer szurkoló kíséri el a csapatot Kölnbe, így akár hazai légkört is tudnak teremteni, ami nem lesz könnyű Németországban egy német csapat ellen. „Talán mi jutottuk el a legsimábban a Négyes Döntőbe, ez is jelzi az igazi erőnket. Nem foglalkozunk azzal, hogy megint, immár sorozatban harmadszor a Kiellel találkozunk az elődöntőben. Aki szeretné megnyerni a BL-t, annak mindenkit le kell győzni a Négyes Döntőben” – fogalmazott.

A Kiel vezetőedzője, Alfred Gislason kifejtette: a szezon közben fokozatosan állt össze a csapata, az elmúlt időszakban remek formába kerültek, így sikerült búcsúztatniuk egyebek között a Szegedet és a címvédő Barcelonát is. „A Veszprém az esélyesebb, remek idényt fut. Nálunk vannak sérültek is. Ugyanakkor ha már kiejtettük a Barcelonát, akkor már szeretnénk megnyerni a BL-t, ehhez egyebek között a magyar bajnokot is le kell győznünk” – mondta Gislason, aki 2002-ben éppen a Veszprém ellen vezette BL-győzelemre a Magdeburgot, majd a Kiellel 2010-ben és 2012-ben is megnyerte a legrangosabb európai trófeát.

Niklas Landin – akit az idény legjobb kapusának választottak a szurkolók – hatalmas mérkőzésre számít szombat este. „A Veszprém nagyon jó csapat, egységes. Talán most azzal lehetünk jobbak, hogy nem a félelmetes arénájukban kell játszanunk. Közeleg a szezon vége, minden energiánkat mozgósítjuk a hétvégén” – mondta a Kiel dán hálóőre.

A Négyes Döntő szombati elődöntőjében 15.15-kor a lengyel Kielce és a francia PSG, 18 órakor pedig az MVM Veszprém és a német THW Kiel csap össze. Vasárnap a helyosztókat rendezik a húszezer férőhelyes Lanxess Arénában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.