Az amerikaiak szerint harcos volt a magyar csapat

A mérkőzés közben született rossz döntések miatt volt csalódott a magyarok edzője.

MTI
2016. 05. 13. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chernomaz a találkozó utáni sajtótájékoztatón kiemelte: az öt amerikai gólból három előtt a magyar csapat ajándékozta oda a korongot, ilyet pedig nem szabad elkövetni. „Nekünk összesen nyolc kapura lövésünk volt, és ez mindent elárul: nem tudtunk támadni, olyan jól zárt az amerikai csapat. A finnek ellen több helyzetünk volt” – jegyezte meg a kanadai szakvezető. Hozzátette: a fehéroroszok ellen több energiára lesz szükség, fegyelmezettebb játékra és nagyobb összpontosításra. „Na és arra, hogy bízzunk magunkban” – mondta Chernomaz.

John Hynes, az amerikaiak szövetségi kapitánya kiemelte: a magyar válogatott nagyon harcos, jól kell ellene védekezni, a saját csapatától pedig többet vár el a folytatásban.

Az amerikaiak ellen történelmi gólt szerző Sofron István azt mondta: sajnos későn született meg a találata. „Jól megjárattuk a korongot, és sikerült beütnöm a kapus lába között. Ötgólos hátrányban voltunk már ekkor, és nem is tudtunk úgy örülni, mint a kanadaiak ellen. Menni kell tovább, egy nap múlva már a fehéroroszokkal találkozunk. Ők is nagyon erősek, nem mi vagyunk az esélyesek, de egy meccsen bármi megtörténhet” – fogalmazott.

Sarauer Andrew szerint sok jó pillanata volt a meccsnek, ebből az egyik, amikor még 0–0-nál sikerült egy kétperces kettős emberhátrányt kivédekezni. „Tőlünk, csatároktól is kell a segítség a védekezésben, ám nagy volt a nyomás, az amerikaiak megbecsülték a korongot, így nehezen tudtunk támadni.”

Az amerikai születésű Wehrs Kevin elmondta, hogy extra motivációval lépett jégre a rivális ellen. „Szerettem volna jól játszani, mint bárki más a csapatban. Nagyon erős, energikus, gyors ez az amerikai csapat, és kevés lehetőségünk volt elöl. Főleg a mi harmadunkban folyt a játék. Szombaton a fehéroroszok ellen már mást kell mutatnunk, ott gólokat kell ütnünk” – tette hozzá.

A 37 lövésből 32-t hárító Vay Ádám kitért rá, hogy most az amerikaiakkal szemben előbb elfáradt, mint amikor a finnek több mint ötvenet lőttek a kapujára. „Furcsa lehet, de fárasztóbb állandóan a passzokra figyelni, mint a lövéseket megfogni. Az amerikaiak pedig járatták a pakkot a lövéseik előtt. Nem tudom, ki fog védeni, de remek mérkőzésre számítok a fehéroroszok ellen. Hiszek benne, hogy meg tudjuk mutatni, képesek vagyunk szép eredmény elérésére” – mondta.

Sagert Kalvin sajnálja, hogy megint nem tudott a csapat elegendő erőt fordítani a támadásokra. „Jöttek, jöttek az amerikaiak, keresték a lövőhelyzeteket. Sokat kellett blokkolni, és sajnos egyszer pont én voltam az, aki takarta a lövést Vay elől. A fehéroroszok ellen más játék lesz, de akkor sem szabad elfelejtenünk, hogy a védekezés lesz a legfontosabb. És abból képeseket lehetünk helyzetekig eljutni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.