Az esélyesek napja a Roland-Garroson

Mind a férfi-, mind a női kiemeltek túlélték a harmadik fordulót Párizsban.

B. M. L.
2016. 05. 28. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mára kiderült, hogy ki lesz az ellenfele vasárnap a Babos Tímea – Jaroszlava Svedova duónak: a magyar-kazah kettős az orosz Gaszparjan – Kuznyecova páros ellen lép pályára a nyolcaddöntőben, miután utóbbi hatalmas, háromszettes meccsen legyőzte a horvát Jurak – Konjuh duót (7:6, 5:7, 7:5). Baboséknak így egy kellően fáradt ellenfél jut, azaz minden esély megvan arra, hogy a 23 éves magyar játékos megint közelebb kerüljön az álmához, hogy az egyes után női párosban is riói kvótát szerezzen.

A hölgyek egyéni versengésében ezúttal elmaradtak a meglepetések, hacsak az ukrán Szvitolina sima sikerét nem tekintjük annak a korábbi világelső szerb Ivanovic ellen (6:4, 6:4). Az előző nap haspanaszai miatt Babosék ellen visszalépő Cibulková vállalta a meccset a spanyol Suárez Navarro ellen, ám a döntő játszmában kipukkadt ellene, és kiesett (6:4, 3:6, 6:1). A tavaly egészen az elődöntőig menetelő magyar származású, de svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea újra bizonyította, ismét bombaformában játszik Párizsban: ezúttal a francia Parmentier ellen nyert két szettben (6:4, 6:2). Ott vannak a folytatásban a Williams nővérek is, hiszen Serena Babos legyőzőjét, Kristina Mladenovicot (6:4, 7:6), Venus pedig egy másik francia, Cornet ellen nyert egy tipikus női találkozón (7:6, 1:6, 6:0). És hogy az amerikaiak öröme teljes legyen, csatlakozott hozzájuk Madison Keys is, aki a Puerto Ricó-i Puig ellen győzött 7:6, 6:3 arányban.

A férfiaknál megint volt egy olyan visszalépő, aki akár a döntőig is eljuthatott volna. Ráadásul a Gulbis ellen 5:2-es előnyről térdsérülése miatt a meccset feladó Jo-Wilfried Tsonga a hazai nézők nagy kedvence. A pályafutása első Roland-Garros-sikerére hajtó Novak Djokovic megint játszmavesztés nélkül jutott tovább, most éppen a brit Bedenének tartott egy kis teniszoktatást (6:2, 6:3, 6:3). Az idén élete formájában játszó belga Goffin nagy csatában hámozta túl magát a spanyol Almagrón (6:2, 4:6, 6:3, 4:6, 6:2). Persze utóbbi kiesése ellenére is három hispán van a legjobb tizenhat között a felső ágon: Ferrer, Bautista – mindketten sima három szettben léptek tovább –, valamint az a Granollers Pujol, aki Nadal visszalépésének köszönhetően meccs nélkül abszolválta a harmadik fordulót. Versenyben van az egyik legtehetségesebb salakjátékos, az osztrák Thiem, valamint a mindig megbízható, de nagy tornát vélhetően sosem nyerő cseh Berdych.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.