Egy barátnő lett Babos Tímea végzete a Garroson

Sajnos bejött a papírforma, és Babos számára korábbi párospartnere jelentette a végállomást.

B.M.L.
2016. 05. 26. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudtuk, hogy nem Babos az esélyes, azt is tudtuk, hogy Kristina Mladenovic előrébb áll a világranglistán, és itt Párizsban kiemelt, az sem volt titok, hogy az eddigi négy meccsükből hármat a francia nyert meg. Mindezek ellenére bíztunk a csodában, vagy inkább abban, hogy Babos Tímea képes lesz megismételni azt a remek játékot, amelyet az első fordulóban láttunk tőle.

Sajnos ezúttal nem ő volt a jobb, nem ment úgy, ahogy szerette volna, így senki sem csodálkozhatott azon, hogy 79 perc játék után a hazai közönség által támogatott Mladenovic 6:4, 6:3-ra legyőzte a magyar játékost. A találkozó alatt mindössze egyszer, az első szettben volt valós esély arra, hogy Babos nyerhet: amikor 0:3 után nemcsak kiegyenlített, hanem brékelőnybe is került a soproni teniszező. Ám nem kegyelmezett a barátnő, a korábbi párospartner, így a következő fordulóban ő próbálhatja meg a szinte lehetetlent: legyőzni a címvédő Serena Williamst.

„Rettentően csalódott vagyok. Nem tudtam megfelelő taktikával játszani. Nem szerváltam jól, de így is voltak lehetőségeim, de nem éltem az esélyeimmel. Sajnálom, tényleg” – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos.

A női mezőnyben elmaradt ismét a meglepetés, az esélyesek – a két Williams, Bacsinszky Tímea, Ana Ivanovic és Madison Keys – bejutottak a harmadik körbe. Ám most már nem lesz könnyű rivális, hiszen a tét már a legjobb tizenhatba jutás lesz, így a kiemeltek egymással csapnak össze.

Ha az idei Roland-Garros férfiegyesének fő esélyeseit nézzük a felső ágon, elmondhatjuk, mind a kilencszeres párizsi bajnok Rafael Nadal, mind pedig a világelső Novak Djokovic jubilált a tegnapi második fordulóban. Kettejük közül ezúttal a spanyol 6:3, 6:0, 6:3-ra kiütötte az argentin Facundo Bagnist, és ezzel a 200. győzelmét aratta Grand Slam-tornán. Nadal ezzel a nyolcadik teniszező lett, aki átlépte ezt a bűvös határt, ám a csúcstól nagyon messze van: ott a Roland Garrost kihagyó Roger Federer áll 302 sikerével. A salakkirály a harmadik körben honfitársa, Marcel Granollers Pujol ellen lép pályára.

Legnagyobb riválisa szintén sima meccsen jutott tovább: Djokovic három szettben, 7:5, 6:3, 6:4 arányban verte a világranglista a 161. helyén álló belga Steve Darcist. A szerb világelső ezzel az 50. párizsi győzelmét aratta, és nem titkolja, bizony még idén szeretné megünnepelni az 55.-et is, mert az azt jelentené, hogy pályafutása során első ízben tudná megnyerni a Garrost. Ehhez a következő fordulóban a világranglista 66. helyén álló brit Aljaz Bedenét kell legyőznie.

Ezúttal is akadt egy nagy fordító. A hazai nézők nagy kedvence, Jo-Wilfried Tsonga váratlanul nagy ellenállásba ütközött az egykor sokkal szebb napokat megélt ciprusi Markosz Pagdatisz ellen. Sőt, utóbbi megnyerte az első két szettet, és úgy nézett ki, igencsak lerövidíti Tsonga párizsi álmait. Ám a francia még időben felébredt, és egészen remek játékkal végül 6:7, 3:6, 6:3, 6:2, 6:2-re nyert a fokozatosan elfáradó ciprusi ellen.

A pénteki nap magyar szempontból nagyon fontos lesz, ugyanis Babos Tímea Jaroszlava Svedova oldalán női párosban folytatja a harcát a riói kvótáért. A magyar-kazah kettős a második fordulóban a Dominika Cibulková – Kirsten Flipkens szlovák-belga duóval találkozik. Babos egyéniben már biztos olimpiai induló, de egy esetleges elődöntős szerepléssel párosban is megszerezhetné a részvételi jogot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.