Egy címvédő szenvedései

Kis híján már az első körben kiesett a férfi egyes címvédője, a svájci Stan Wawrinka.

B. M. L.
2016. 05. 23. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre valahára a tenisz vette át a főszerepet az idei második Grand Slam-tornán, a Roland Garroson. Érdekesség, hogy idén a férfiaknál akadtak inkább meglepetések. Vegyük például a címvédő Stan Wawrinka esetét. A szervezők nem voltak tekintettel arra, hogy szombaton még döntőt játszott Genfben – nyert is a 2014-es US Open-bajnok horvát Cilic ellen –, és már vasárnap pályára küldték. A svájci szerencséjére azonban az eső hétfőre vitte át a cseh Lukas Rosol elleni meccsét, így valamelyest pihentebben lépett pályára. Talán ez volt az oka, tán más, mindenesetre csak hatalmas csatában, szetthátrányból tudott diadalmaskodni Rosol ellen: 3 óra 14 percre volt szüksége, hogy 4–6 6–1 3–6 6–3 6–4-gyel továbbjusson.

– Mindig nehéz egy GS-tornán az első fordulóban pályára lépni, ráadásul Lukas egészen jól teniszezett. Továbbjutottam, ez a lényeg – mondta a meccset követően Wawrinka, aki ha kiesett volna, történelmet írt volna, hiszen címvédő még sosem esett ki az első körben Párizsban.

A már említett Cilic viszont nem úszta meg, hatalmas meglepetésre kikapott az argentin Trungellititől: a dél-amerikai négy szettben, 7–6, 3–6, 6–4, 6–2 győzött. Kis híján pórul járt Andy Murray is, hiszen a 2. kiemelt brit hamar kétszettes hátrányba került a 37 éves Radek Stepanek ellen, ám utána magára talált, és a sötétedés miatt félbeszakított meccsnek (3–6, 3–6, 6–0, 4–2) immár a brit az esélyese.

A hölgyeknél az olaszoknak volt fekete napjuk, ugyanis mind Sara Errani, mind pedig Roberta Vinci kiesett az első fordulóban. Kedden, ha az időjárás is úgy akarja, a torna egyetlen magyarja, Babos Tímea is pályára lép egyesben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.