Elitalakulat kíséri majd a Tour de France mezőnyét

A foci-Eb mellett a Tour is potenciális célpontja lehet a terroristáknak.

MTI
2016. 05. 24. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bernard Cazeneuve belügyminiszter kedden közölte, hogy az elitalakulat végig jelen lesz a július 2-án kezdődő viadalon, emellett 23 ezer rendőr teljesít majd szolgálatot a 3500 kilométeres össztávon. Az út mentén általában 10-12 millió szurkoló nézi a kerekeseket.

A labdarúgó-Európa-bajnokság és a Tour de France miatt a francia kormány július végéig meghosszabbította a rendkívüli állapotot az országban. Ez többek között arra jogosítja fel a hatóságokat, hogy gyanús személyeket bírósági ítélet nélkül házi őrizet alá helyezzenek.

Tavaly januárban két iszlamista fegyveres tizenkét embert megölt a Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében, majd november 13-án százharminc ember halt meg a főváros több pontján történt robbantásokban és lövöldözésekben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.