Karriercsúcsot ért el Hanga Ádám, egy lépésre a Barca

A magyar válogatott kosaras remekelt a spanyol negyeddöntőben.

MTI
2016. 05. 30. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első, pénteki meccsén a baszk együttes 9634 néző előtt 81-76-ra nyert a vendég Gran Canaria ellen, akkor a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 28 perc alatt 10 pontot és 6 lepattanót gyűjtött.

A vasárnapi folytatásban a Kanári-szigeteken a hazaiak 93-87-tel egyenlítettek, Hanga 35 perc alatt – az egész mezőnyben a legtöbbet játszva – 20 ponttal és 4 lepattanóval remekelt. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL értéke 26 lett, ezzel csapata második leghasznosabb játékosának bizonyult.

„Az első meccsen is szívósan játszott a Gran Canaria, de tegnap este már ők voltak jobbak a végjátékban. Karriercsúcsot dobtam a ligában, de ez csak akkor ért volna valamit, ha nyerünk” – nyilatkozta a 27 éves Hanga, hozzátéve, kedden hazai pályán győzniük kell, és nem számít könnyű meccsre.

A Vitoriára – amely két hete negyedik lett az Euroliga berlini négyes döntőjében – továbbjutás esetén a Fuenlabradát 2-0-lal búcsúztató Barcelona vár a spanyol elődöntőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.