Kerber és Azarenka korai búcsúja

Amíg a férfiaknál bejött a papírforma, addig a nőknél több bombameglepetés is akadt a párizsi salakon.

B. M. L.
2016. 05. 24. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eső immár a múlté, így a tenisz végérvényesen átvette a főszerepet a Roland Garroson. A magyar szurkolók számára tökéletesen indult a kedd, hiszen Babos Tímea élete első győzelmét aratta a párizsi torna főtábláján. A 23 éves soproni teniszező egy szorosabb első szett után könnyedén verte 6-4 6-0-ra az amerikai Samantha Crawfordot. Babos statisztikai adatai arról árulkodnak, hogy jó formában van: első szerváinak majd 65 százalékát bevágta ellenfele térfelére, ütött 16 nyerőt.

– Kicsit izgulósan kezdtem, és ebben az ellenfelem sem segített, nagyon nagyokat ütött és szervált. Miután 4:4 lett, akkor azt mondtam, kezdjünk el játszani. Utána már lazábban, felszabadultabban teniszeztem, és zsinórban nyolc gémet sikerült nyerni” – nyilatkozta honlapján a magyar játékos.

Babosnak nem lesz egyszerű a következő ellenfelén túljutnia, már csak az érzelmi háttér miatt is. Ugyanis korábbi állandó páros partnere, egyben jó barátnője, a francia Kristina Mladenoviccsal találkozik.

Amíg Babos történelmet írt, addig az esélyesek közül ketten már az első körben elköszöntek. Az idei Australian Open bajnoknője, a német Angelique Kerber, valamint a korábbi világelső, kétszeres Australian Open-győztes fehérorosz Viktoria Azarenka hatalmas meglepetésre kiesett. Előbbit a holland Kiki Bertens, utóbbit az olasz Knapp ejtette ki, igaz, Azarenka sérülés miatt feladta a döntő szettet. Velük ellentétben viszont a címvédő Serena Williams szinte átgázolt a világranglista 77. helyén álló Magdalena Rybarikován.

A férfiaknál ezúttal sem volt meglepetés, noha Radek Stepanek egészen közel állt a világszenzációhoz. A 37 éves cseh játékos – aki a selejtezőből jutott a főtáblára – alaposan megszorongatta a Roland Garros egyik esélyesét, a brit Andy Murrayt, aki végül 0-2-ről fordítva végül 3:6, 3:6, 6:0, 6:3, 7:5-re legyőzte a viadal legidősebb egyéni férfi indulóját.

– Radek kiválóan váltogatja a játékát, amivel bárkit képes kizökkenteni. Én is nehezen találtam meg az ellenszerét, ám végül sikerült – közölte a második kiemelt skót teniszező.

Novak Djokovic és Rafael Nadal viszont erődemonstrációt tartott. A szerb világelső a tajvani Yen-Hsun Lu ellen nyert simán (6:4, 6:1, 6:1), míg a kilencszeres párizsi bajnok spanyol még Djokovicnál is simább győzelmet aratva 6:1, 6:1, 6:1-re verte az ausztrál Sam Groth-ot. Nadal formájára túl sok panasz nem lehetett – a nap poénját is ő szerezte egy láb közül ütött nyerővel –, hiszen mindössze öt pontot veszített saját szervája mögül.

– Nehezen lendültem játékba, a talaj is kicsit mély volt a sok esőtől, azonban a második szettől kezdve megtaláltam a saját játékomat – árulta el Djokovic.

Mindenesetre hétmérföldes lépéssel indultak meg egymás felé, és a torna legnagyobb meglepetése lenne, ha a felső ágon nem Djokovic–Nadal elődöntőt rendeznének majd

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.