Megszakadt a sorozat: Federer nem indul a Garroson

A 17-szeres Grand Slam-győztes svájci 17 év és 65 GS-torna után hagyja ki az idei Roland Garrost.

B. M. L.
2016. 05. 19. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően nem így képzelte a következő heteit Roger Federer. A tizenhétszeres Grand Slam-győztes ugyanis ahelyett, hogy pályára lépne a 2009-ben egyszer már meghódított párizsi salakon, hátfájdalmai miatt kénytelen volt bejelenteni, hogy visszalép a hétfőn rajtoló Roland Garrostól.

„Sajnálattal kell bejelentenem, hogy úgy döntöttem, nem indulok el az idei Roland Garroson. Noha fokozatosan javul az egészségi állapotom, a hátam még nem százszázalékos, így nem vállalok felesleges kockázatot, és kihagyom a párizsi viadalt. Elnézést kérek mindenkitől, de ezzel meg tudom hosszabbítani a karrierem, ráadásul teljesen egészségesen vághatok neki a füves szezonnak. Ugyanolyan motivált és izgatott vagyok, mint korábban, és azt megígérhetem, hogy jövőre mindenképpen eljövök Párizsba” – olvasható a svájci sztár közösségi oldalán.

Federer 1999 után először hagyja ki a tornát, így megszakad a remek sorozata, melyben az elmúlt tizenhét évben zsinórban hatvanöt GS-tornán vett részt. A korábbi világelső kiesésének legnagyobb nyertese – bár erről vélhetően szívesen lemondott volna – a kilencszeres párizsi bajnok, Rafael Nadal, aki így negyedik kiemeltként vághat neki a tornának, azaz kizárólag az elődöntőben találkozhat legnagyobb riválisaival: a világelső Novak Djokoviccsal, a római győztes Andy Murray-vel, valamint a címvédő Stan Wawrinkával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.