Monaco meghozta Hamilton első 2016-os sikerét

A világbajnoki sorozatban címvédő brit pilóta 2008 után másodszor nyert Monte-Carlóban.

MTI
2016. 05. 29. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőny az esős idő miatt a biztonsági autó mögül rajtolt, amely a hetedik kört követően állt ki. A finn Kimi Räikkönen nem sokkal később a falnak ütközött, letört az első légterelője, ezért a Ferrari pilótája számára véget ért a verseny.

A 16. körben a világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg autója átmenetileg lelassult, így Hamilton megelőzte német csapattársát. Amikor némileg javult az időjárás, változatossá vált a csapatok taktikája a gumiválasztást illetően, és a mezőnyben több helycsere is történt.

A 32. körben a pályafutása első pole pozíciójának köszönhetően az élről rajtoló Daniel Ricciardo kiállt kerékcserére, de csapata kommunikációs hiba miatt nem számított rá, így a procedúra a megszokottnál sokkal több időt vett igénybe. Ezt kihasználva Hamilton – aki sokat kivárt a boxkiállással – az élre állt.

Az előző futam, a Spanyol Nagydíj győztese, Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája a 35. körben kicsúszott és kiesett. Csapattársa, az ausztrál Ricciardo jó néhány percen keresztül szinte folyamatosan támadta Hamiltont, de nem tudott előzési pozícióba kerülni.

A futam hajrájában újra elkezdett csöpögni az eső, de a dobogósok sorrendje már nem változott: Ricciardo a második, a Force India mexikói versenyzője, Sergio Pérez pedig a harmadik helyen zárt. Rosberg hetedikként ért célba.

A világbajnoki sorozatban címvédő Hamilton 2008 után másodszor nyert Monte-Carlóban, és ez volt pályafutása 44. futamgyőzelme.

A vb két hét múlva Kanadában folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.