Nadal visszalépett, Babos továbbjutott a Garroson

Babos Tímea egyesben a második fordulóig jutott.

MTI
2016. 05. 27. 16:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint a negyedik helyen kiemelt magyar, kazah kettős második fordulós meccsén nem kezdett jól a Dominika Cibulková, Kirsten Flipkens szlovák, belga duó ellen, de a rivális páros 4:1-es vezetésnél feladta a küzdelmet.

Babosék a nyolcaddöntőben a Szvetlana Kuznyecova, Margarita Gaszparjan orosz és a Darija Jurak, Ana Konjuh horvát kettős mérkőzésének győztesével találkoznak.

Babos egyesben a második fordulóig jutott: csütörtökön kikapott korábbi párostársától, a francia Kristina Mladenovic-tól.

Eredmény: női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (kazah, 4.)-Dominika Cibulková, Kirsten Flipkens (szlovák, belga) 1:4-nél Cibulkováék feladták

Csuklósérülés miatt visszalépett a további szerepléstől a spanyol Rafael Nadal, a torna történetének kilencszeres győztese.

A 29 éves játékos pénteken, rögtönzött sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nem tudja folytatni a teniszt Párizsban, ahol saját bevallása szerint már a csütörtöki második fordulós sikere alkalmával is sérülten játszott. „Gond van a csuklómmal, tegnap injekcióval a karomban teniszeztem, éjszaka azonban egyre nagyobb fájdalmat éreztem” – nyilatkozta Nadal, s hozzátette: pénteken (ma) már mozgatni sem tudta a csuklóját.

A korábbi világelső spanyol teniszező pályafutását korábban több súlyos sérülés is beárnyékolta: térdproblémák miatt 2009-ben nem tudta megvédeni bajnoki címét Wimbledonban, a 2008-ban Pekingben nyert olimpiai aranya után pedig szintén sérülés hátráltatta abban, hogy megvédje elsőségét a 2012-es londoni ötkarikás játékokon.

Nadal most azt mondta, reménykedik abban, hogy a jövő hónapban, Wimbledonban egészségesen ragad majd ütőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.