Nem ezt a döntést várták a magyar hokiszurkolók

Előzetesen arról szóltak a folyosói pletykák, hogy Ausztria rendezheti a számunkra legfontosabb tornát.

TK
2016. 05. 20. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) oroszországi kongresszusán döntött a világbajnokságok helyszíneiről. Előzetesen arról szóltak a folyosói pletykák, hogy Ausztria rendezheti a számunkra legfontosabb tornát, de Ukrajna nyert.

Ellenfelünk lesz a velünk együtt kieső Kazahsztán, a divízió 1/B-ből feljutó Ukrajna, valamint a 2016-ban a csoportban maradó Ausztria, Lengyelország és Dél-Korea.

A 2015-ös divízió 1/A vb-t eredetileg a Donyeckben rendezték volna, de az ukrajnai harcok miatt Krakkóba helyezték át a tornát, amin válogatottunk feljutott az elitbe.

Moszkvában az is eldőlt, hogy Magyarország két vb-t is rendez.

Helyszínek és dátumok:
Férfi felnőtt – divízió 1/A vb: 2017. április 22-28., Kijev
Férfi U20 – divízió 1/B: 2016. december 11-16., Budapest
Férfi U18 – egyelőre dátum és rendező sincs
Női felnőtt – olimpiai kvalifikáció: 2016. december 15-18., Norvégia + divízió 1/A vb: 2017. április 15-21., Graz/Linz
Női U18 – divízió 1/A: 2017. január 8-14., Budapest

Nemcsak Gebei Péter játékvezetőnek hozott áttörést a világbajnokság, hanem Vay Ádámnak is, aki az NHL-be igazolt.

A jégkorong-válogatott történelmi bravúrt végrehajtva 1939 óta először nyert az elitvébén – 5–2-re vertük meg a fehéroroszokat. Sajnos nem sikerült megragadni: ehhez az kellett volna, hogy a beloruszok kikapjanak utolsó csoportmeccsükön. A franciák tét nélkül léptek jégre, próbálkoztak, de nem küzdöttek eléggé, háromgólos vereséggel búcsúztak Szentpétervártól.

Hőseinkről Gazda Albert kollégánk is megírta véleményét.

A csapat szerda késő este érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre. Fotósunk a helyszínen járt, és bőszen kattintgatta gépét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.