Nyolc orosz sportoló van a londoni lebukottak között

Az Orosz Olimpiai Bizottság szombati bejelentése szerint három sportág képviselőiről van szó.

MTI
2016. 05. 28. 17:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orosz Olimpiai Bizottság szombati bejelentése szerint három sportág képviselőiről van szó. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteken közölte, hogy a 2012-es minták közül egyelőre 265-ot vizsgáltak újra, s olyan sportolók doppingtesztjét vették górcső alá, akik a riói olimpián is érdekeltek lehettek volna. A legújabb technológiával elvégzett vizsgálatokon öt sportágban 6 ország összesen 23 sportolója akadt fenn.

A NOB a múlt héten jelentette be, hogy a 2008-as pekingi játékokon elvégzett doppingtesztek újravizsgálása során hat sportágban 12 ország összesen 31 sportolója bukott meg. Később kiderült, közülük 14-en oroszok. A nemzetközi bizottság azt is jelezte, hogy még egy pekingi minta eredménye mutatott abnormális értéket.

A tesztelések 2015 augusztusában kezdődtek meg, s jelenleg is folynak, a NOB ezért kiemelte, hogy a következő hetekben nem elképzelhetetlen újabb esetek napvilágra kerülése.

A pekingi és londoni újrateszteléseken megbukott sportolókat, illetve nemzeti olimpiai bizottságaikat és sportágaik nemzetközi szövetségét már értesítették, így a versenyzőkkel szemben megkezdhetik az ilyenkor szokásos eljárást. A NOB neveket csak a B próbák elvégzését követően hoz nyilvánosságra. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nem kapott értesítést pozitív esetről a NOB-tól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.