Száguldó trónörökös

Habsburg Ferdinánd kétszer is dobogóra állhatott az Euroformula Open második, belga állomásán.

B. M. L.
2016. 05. 23. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, hogy az ifjú trónörökös, Habsburg Ferdinánd jól halad kitűzött célja, a Forma–1-es világbajnokság felé. A 18 éves pilóta idén két F3-as sorozatban is versenyez, és az elmúlt hétvégén a legendás Spa-Francorchamps-ban kétszer is dobogóra állhatott az Euroformula Open bajnokságban. Már az időmérőn is remekelt a fiatal Habsburg, aki a második rajtkockából indulhatott. A szombati száraz, és a vasárnapi esős futamon is a harmadik helyen intették le a Drivex Dallarával versenyző pilótát, aki ráadásul az első futamon a legjobb köridőt is megszerezte.

Habsburg Ferdinánd ebben a szezonban már harmadszor végzett dobogón – ezt megelőzően Estorilban lett második –, most ő lett a legjobb újonc, és összetettben is feljött a harmadik helyre első teljes F3-as szezonjában.

– Két dobogós helyezés, egy leggyorsabb kör, és a legjobb újonc mindkét futamon, elégedett lehetek mindezzel. Nagyon örülök az előrelépésnek, amit a hétvége folyamán elértünk, de továbbra is keményen dolgozunk az autón, hogy még ennél is jobb legyen. Izgatottan várom, hogy mikor sikerül megszerezni az első győzelmünket. A sorozat következő állomásán, a Paul Ricard pályán erre lesz esélyünk, hiszen az ottani téli teszten nagyon jó volt a tempónk – árulta el Habsburg Ferdinánd, aki a hétvégén még közelebb kerül az álmához, a Forma–1-hez, ugyanis a Monacói Nagydíj keretein belül is megmutathatja tehetségét a Formula Renault 2.0-s sorozatban, ahol az összetettben a 11. helyen áll az eddig szerzett 7 pontjával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.