Tiniket zaklatott a magyar edző?

Nem érdekli a botrány.

MNO
2016. 05. 30. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk szombaton robbantotta az újabb sportbotrányt, és üzenettöredékeket is közölt, amelyeket állítólag az ötvenes éveiben járó szakember küldött fiatal lányoknak. „Nagyon rad vagyok izgulva”, „Nekem igen be jossz es nem igen erdekel hány éves vagy” (sic!) – írja. A bulvárlap információi szerint négy lány kapott a közelmúltban ilyen üzeneteket, a legfiatalabbjuk mindössze 13 éves, és a legidősebb is csak 16 esztendős.

Az edzőnek a neve nem szerepelt a szombati cikkben, de úgy mutatták meg a férfinak az írást, hogy róla írnak. A szakember mindezt egy vállrándítással intézte el – írta hétfői számában a Blikk informátorára hivatkozva.

Az ügyben megszólalt Horváth Gábor a Tényeknek, aki 2000-ben Sydney-ben és 2004-ben Athénban is felállhatott a dobogó legfelső fokára az 1000 méteren diadalmaskodó négyes egység tagjaként. A sportoló két gyermek apjaként érthető megdöbbenéséről számolt be: „amennyiben ez igaz, akkor az ilyen embereket el kell távolítani a sportágból”.

Amíg be nem bizonyosodik valakiről, hogy bűnös, addig megilleti az ártatlanság vélelme, ez az érintett szakember esetében is így van. „Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu ­sportágban” – jelentette ki a szövetség elnöke, Baráth Etele.

A Blikk még a hétvégén megkereste a zalai rendőrséget, ahol azt közölték, hogy az ügyben még nem érkezett feljelentés. A lapnak az egyenruhások hétfőre ígértek tájékoztatást, az mno.hu úgy tudja, hogy kora este adnak ki egy közleményt az ügyben. Közben az Index már arról írt, hogy a rendőrség nyomoz és kihallgatta a lányokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.