Veszélyben a Monacói Nagydíj?

Egy ingatlanfejlesztési terv miatt kikerülhet a versenynaptárból a sportág egyik legrégebbi és legnépszerűbb futama.

B.M.L.
2016. 05. 21. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel az idei F1-es Monacói Nagydíj előtt megkongatta a vészharangot a sportág egyik legrégebbi és legnépszerűbb futama felett a monacói autóklub (ACM) elnöke, Michel Boeri. A szakember a Nice-Matinnak adott interjújában elmondta, ha megvalósul a Caroli Group által tervezett ingatlanfejlesztési program, akkor az egyszerűen ellehetetlenítheti a viadal jövőjét, amelyet 1955 óta minden évben megrendeznek.

A Caroli tervei között egy új, négyezer négyzetméteres rekreációs központ szerepel, és a kikötőben felépítendő projektben több étterem, múzeum és bevásárlóközpont is helyet kapna. Ami önmagában még nem lenne gond, ám a kialakítása érintené a futam televíziós központját.

– Caroli új projektje automatikusan a futam végét jelentené. Éppen ezért figyelmeztetnünk kellett a kormányzatot, hogy a beruházás nagyon rossz hatással lehet a Forma–1-es versenyünkre és magukra a monacói motorsporteseményekre. Ugyanis ha nincs tévéközpont, nincs nagydíj sem  – jelezte az illetékeseknek Michel Boeri.

A hercegség kormányzata azonnal lépett, és Serge Telle államtitkár mindenki előtt világossá tette, a projekt csak akkor kap zöld jelzést, ha nem veszélyezteti a GP megrendezését.

– A Monacói Nagydíj jövője semmilyen beruházásnál nem lehet alku tárgya – jelentette ki a politikus a Nice-Matin megkeresésére, ám részleteket nem árult el a beruházóval folyó tárgyalásokról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.