A hölgyek jól vizsgáztak a moszkvai Eb-n

Egyelőre nincs férficsapathajó, ismét megkezdődhet az építkezés.

Lipiczky Ágnes
2016. 06. 27. 13:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szép eredményekkel térhetett haza a magyar kajak-kenu válogatott a moszkvai Európa-bajnokságról, versenyzőink 14 érmet nyertek, s ezzel az oroszok előtt zártak, az éremtáblázat élén.

Az olimpiai számok tekintetében is gyönyörű lett a magyar mérleg, Rio előtt alig több mint egy hónappal 7 érmet lapátoltak össze a mieink, Kozák Danuta például triplázott, 500 méteren egyesben, Szabó Gabriellával párosban és négyesben is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

„Eredményességben meghatározó volt a női kajakszakág teljesítménye, Kozák Danuta triplája fantasztikusnak mondható, pláne a történtek tudatában. Nagy nemzetközi versenyen még nem volt arra példa, hogy egy indítóbíró elfelejtse bemondani a vezényszavakat, mint ahogy az a K-1 500 méter fináléjában történt – nyilatkozta Storcz Botond, a felnőttválogatott vezetőedzője. – A női négyes kiválasztása is jól sikerült, maximálisan vizsgáztak a lányok. Férfikajakban pedig a fiataloktól láthattunk nagy kiugrásokat, gondolok itt Kopasz Bálint, Nádas Bence, illetve az ötszázas férficsapathajó eredményére. Ellenben az olimpiai távú férfinégyesünk nem teljesített jól, így a felkészülési programban előzetesen megfogalmazott elvek szerint ebben a számban további válogatás kiírására van szükség.”

Ismét megpezsdülhet tehát a férfikajakszakág, új csapatok alakulhatnak, s kíváncsian várjuk, milyen döntés születik majd ebben a versenyszámban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.