Babosnak sok volt a wimbledoni bajnok

Petra Kvitová csak nagy küzdelem árán tudta legyőzni a 23 éves magyar játékost az eastbourne-i tornán.

B.M.L.
2016. 06. 21. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női teniszben nem sokan vehetik fel a versenyt füvön a cseh Petra Kvitovával, aki idén ugyan gyengélkedik korábbi önmagához képest, ezen a borításon egyértelműen a mezőny legjobbjai közé tartozik. Nem véletlenül nyert már kétszer Wimbledonban (2011, 2014), ráadásul most is remek formában érkezett a versenyre. Babos ennek ellenére nagyon komoly csatára kényszerítette Kvitovát, aki csak másfél órás küzdelem után tudta legyőzni a 23 éves magyar játékost (6:4, 7:6).

„Most kicsit sajnálom a sorsolást, pedig ritkán mondok ilyet. Úgy érzem, hogy nagyon jól ment a játék. Már a múlt héten is így volt. Akkor az a Keys nyerte a versenyt, akivel az első fordulóban találkoztam. Most is egy jó füves pályás játékos, Giorgi volt az első ellenfelem, akit simán vertem, majd most pedig Kvitová, aki tud néha rosszabbul is teniszezni, de ma jól játszott. Én is… Kár érte. De szuper élmény volt ismét egy telt házas centerpályán játszani” – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos Tímea, aki párosban is szerepel Eastbourne-ban, állandó partnere, a kazah Svedova oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.