Bacskai magabiztos győzelemmel kezdett

A magyar ökölvívó 3-0-ra nyert a svéd Oliver Frödin ellen az olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán.

MTI
2016. 06. 18. 21:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az első meccs behúzva. Jól ment a bunyó, a harmadik menetben számoltak is a svédre, aki első ellenfélnek tökéletes volt. Nagyon köszönöm mindenkinek a drukkolást. Egy lépéssel közelebb kerültem az álmomhoz” – értékelt a 69 kilogrammos súlycsoport magyar indulója a Facebookon.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint következő ellenfele – a legjobb tizenhat között, hétfőn – a 21 éves, amerikai Paul Kroll lesz, aki országa válogatójának megnyerésével került Bakuba. A philadelphiai bokszoló kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, de a marokkói világbajnok Mohammed Rabii ellen már győztesen hagyta el a ringet.

Szombaton még Varga Miklós (60 kg) és Sávoly Gergő (91 kg) lépett ringbe, előbbi az olasz világbajnok Domenico Valentinótól kapott ki 2-1-re, utóbbi pedig az iráni Szalar Golamitól 3-0-ra. Így ők már nem szerezhetnek kvótát

Vasárnap két magyar, Csóka Nándor (52 kg) és Nyéki Georgián (64 kg) bokszol.

A bakui versenyen hét súlycsoportban indult magyar, ezek közül hatban (52–81 kg) öt-öt kvótát osztanak ki, 91 kilogrammban viszont egyetlen riói helyet lehet csak szerezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.