Egy lépésre a végső győzelemtől a Warriors

Az utolsó negyedig nyitott volt minden, de aztán beindult a hármasgyár.

MTI
2016. 06. 11. 9:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy a Golden State a párharc első meccsét 15, majd a másodikat 33 pontos különbséggel nyerte, sokan már temetni kezdték a Clevelandet, amelyben Kevin Love-nak agyrázkódás miatt ki kellett hagynia a harmadik mérkőzést. Ennek ellenére a Cleveland 120–90-es sima sikert aratott, LeBron James 32 pontja mellett leszedett 11 lepattanót és adott 6 gólpasszt, míg Kyrie Irving 30 pontjából 16-ot az első negyedben szerzett.

A negyedik meccs első félideje egyértelműen a házigazdáké volt, Irving és James is ontotta a kosarakat, a nagyszünetben a Cavs 55–50-re vezetett. Fordulás után rákapcsolt a legutóbbi két alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry – aki 38 ponttal zárt – és triplaszóró társa, Klay Thompson, a címvédő ledolgozta hátrányát, az utolsó negyed 77–79-ről indult. Az első három meccsen összesen csak 48 pontig jutó Curry ismét kulcsfontosságú hármasokat dobott, James pedig vele és Harrison Barnesszal is összeakaszkodott a pályán. A remekül hajrázó Warriors 17 triplát szerzett, amire még nem volt példa a finálék történetében, a hat és fél percig egyetlen mezőnykosarat sem dobó Cleveland pedig először kapott ki idén otthon a rájátszásban.

A döntő ötödik felvonására magyar idő szerint kedden hajnali 3 órától kerül sor Oaklandben. Ha az alapszakaszban 73/9-es győzelmi mérlegével NBA-csúcsot döntő Golden State megnyeri azt a meccset, akkor a hetedik csapat lehet a liga történetében, amelyik megvédi a címét. A gárda 50/3-as otthoni mutatóval büszkélkedhet ebben a szezonban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.