Eklemovics: A világ legjobb jobb oldala épül

Az új sportigazgató dicsérte az új szerzeményt, aki nagyon szerény szezont zárt.

A. A.
2016. 06. 25. 4:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Telekom Veszprém a világ legerősebb jobb oldalát építi. Gasper Marguc, Dragan Gajic és Gulyás Péter a jobbszélsőnk, Nagy László, Marko Kopljar és Ancsin Gábor a jobbátlövőnk” – így látja Eklemovics Nikola, a BL-döntős Veszprém új klubigazgatója azt a folyamatot és játékosállományt, amely a kézilabdaklubot jellemzi a következő időszakban.

Az európai szövetség honlapján a volt válogatott játékos külön kitért Marko Kopljarra. A 210 centis, balkezes horvát átlövőnek enyhén szólva sem volt jó szezonja a Barcelonával, 21 meccsen 45 gólt lőtt a spanyol bajnokságban, míg a bajnokok ligájában kevesebb gólig jutott, mint meccsig (12/13). Sérülés akadályozta, kereste a formáját, a szerb származású Eklemovics viszont jó véleménnyel van a horvát válogatott csapatkapitányáról:

„Sugárzik belőle az erő és az önbizalom. A legjobb évei még előtte állnak”

– mondta róla a Eurohandball.com oldalon az új sportigazgató, aki korábban öt éven át Szegeden (1999–2004), majd hét éven át Veszprémben (2004–2011) irányított, a pályán.

Kopljar immár a negyedik horvát légiósa a Veszprémnek Mirko Aliovic, Ivan Sliskovic és Renato Sulic után, még ha Veszprémben honosították is néhány hete Sulicot, akárcsak néhány napja a szerb Momir Ilicet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.