Ezüstérmes lett Márton Anna a vívó-Eb-n

A Londonban olimpiai ezüstérmes Szofija Velikaját nem sikerült legyőznie.

MTI
2016. 06. 20. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiára készülő, tavaly vb-harmadik magyar kardozó a csoportkörben mind a hat ellenfelét legyőzte, emiatt a 64-es hiányos főtáblán az első fordulóban nem kellett pástra lépnie.

A legjobb 32 között Záhonyi Petrát búcsúztatta 15–8-cal, majd az azeri Szabina Mikinán (15–8) és az orosz Jana Jegorjanon (15–9) keresztül jutott be az elődöntőbe, ahol a Charlotte Lembachhal vívott. Francia ellenfele sem okozott neki gondot, 15–7-re nyert ellene, így következhetett a világbajnoki címvédő, Londonban olimpiai ezüstérmes Szofija Velikaja. Az orosz vívó a finálé elején 3–0-s hátrányba került, de azután már ő irányított, s végül 15–10-re győzött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.